ALU in PVC okna in vrata

ALU in PVC okna in vrata

Različni materiali se pri izbiri stanovanjske opreme predstavljajo z različnimi lastnostmi, tudi s svojimi specifičnimi prednostmi. Vsak material ima svoje odlike, ki se bodo v nekaterih okoljih odlično obnesle, zato moramo dobro premisliti, kakšne želje in potrebe pravzaprav imamo. Predvsem pa moramo dobro poznati tudi ponudbo, na voljo so namreč različne izvedbe stanovanjske opreme, predvsem se osredotočamo na ALU in PVC opremo.

PVC okna in vrata so zelo priljubljena za uporabo v različnih stavbah, predvsem v stanovanjih. To je namreč cenovno ugoden material, ki pa ima tudi vse potrebne funkcionalne lastnosti. Pravzaprav so ravno PVC okna in vrata pogosto zelo dovršena, saj je možno material natančno oblikovati. Tako lahko pričakujemo izvrsten izkoristek investicije in popolno zadovoljstvo tudi na dolgi rok, tudi če ne posegamo po posebej dragih izdelkih. Seveda pa ima PVC tudi druge prednosti, na primer lep izgled in možnosti poljubnega oblikovanja.

ALU ima druge prednosti, predvsem je bolj vzdržljiv. Tako so posebej priljubljena ALU vhodna vrata, ne samo v stanovanjskih stavbah, temveč tudi v industriji in drugih okoljih. ALU vhodna vrata so primerna izbira tam, kjer potrebujemo nekoliko večja vrata, morda morajo ta podpirati tudi nekaj teže objekta nad seboj. V takšnem okolju potrebujemo vzdržljiv material z zadostno nosilnostjo, PVC običajno ne pride v poštev, ALU pa ponuja ravno te prednosti. Razumljivo so ALU vhodna vrata nekoliko dražja, a tudi na tem področju lahko najdemo veliko opcij, po katerih lahko pobrskamo – čisto možno je, da bomo našli tudi kakšno posebej ugodno rešitev.

Tako PVC kot ALU lahko kombiniramo z drugimi materiali, če želimo doseči kakšne posebne učinke. Predvsem vhodna vrata se pogosto kombinirajo z ustrezno zasteklitvijo, včasih pa tudi s kakšnimi lesenimi ali drugimi elementi. Praviloma imamo na voljo dovolj prilagoditev, da dosežemo kar najboljši končni učinek, tudi če smo pri tem nekoliko bolj zahtevni.

Share