Cenovno ugodno talno gretje

Cenovno ugodno talno gretje

Cena ogrevalnega sistema je vsekakor en izmed dejavnikov, ki vplivajo na odločitve na tem področju. Ne moremo mimo dejstva, da bo sam sistem ob nakupu in vgradnji verjetno precej drag, in to ne glede na to, za katero opcijo se odločimo. Veliko denarja bo treba nameniti že za osnovno opremo, za grelne elemente in tudi za samo energijo, ki prinaša stroške tudi na dolgi rok. Med najbolj ugodne se na dolgi rok uvršča talno gretje, cena pa je lahko za to opcijo tudi v izhodišču precej ugodna.

Najbolj ugodno bomo lahko talno gretje namestili v prostore, ki so še v izgradnji ali pa pred večjo renovacijo. Takrat namreč lahko načrtujemo najbolj učinkovite rešitve, enostavno se lahko prilagodi hišni vodovod, tako da bo toplovodno ogrevanje kar najbolje delovalo, seveda pa lahko najlažje vgradimo tudi same grelne elemente. V tem primeru bo za talno gretje cena povsem primerljiva z drugimi sistemi, tudi s tistimi, ki pri vgradnji ne zahtevajo večjih posegov v objekt.

Če se za vgradnjo takšnega sistema odločamo naknadno, bo za talno gretje cena verjetno nekoliko višja, ni pa nujno, da bodo nastali res znatni stroški. Veliko je odvisno od tega, ali obstoječi hišni vodovod dopušča vgradnjo toplovodnega talnega gretja. Če ni potrebnih kakšnih večjih prilagoditev v tej smeri, potem je sama vgradnja grelnih teles dokaj enostavna in ni povezana s kakšnimi visokimi stroški. Če hišni vodovod enostavne vgradnje ne dopušča, pa imamo na izbiro električno talno gretje, cena je lahko v tem primeru ob vgradnji še nižja.

Vsebina

Dolgoročni stroški

Treba se je zavedati, da so lahko stroški ob vgradnji naravnost zanemarljivi v primerjavi s tem, koliko bomo plačali za energijo, ki jo bomo porabili za ogrevanje na dolgi rok. To pomeni, da je veliko bolj smiselno investirati v varčen in učinkovit sistem, ki bo ponudil prihranek na dolgi rok, kot pa varčevati že v izhodišču.

Share