Dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje

Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje ni obvezno vendar je skoraj nujno in zelo priporočljivo za vsakega posameznika. Z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem se izognete plačilu zdravstvenih storitev iz svojega lastnega žepa. Poleg tega pa vam nudi sklenitev dodatnega zavarovanja mnogo ugodnosti, ki jih lahko koristite v različnih trgovinah ali pa pri sklepanju novih drugačnih zavarovanj.

Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje lahko sklene praktično vsak državljan Republike Slovenije, ki ima že predhodno urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in ima slovensko državljanstvo.

Veliko ljudi ne ve točno, kdaj je potrebno oziroma priporočljivo skleniti Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje. Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje se sklene takrat, ko zaključite s šolanjem oziroma študijem in niste več upravičeni do statusa študenta. Prav tako takrat, ko postanete državljan Republike Slovenije, če to že niste, ko se prvič in redno zaposlite ali pa ko iz drugih razlogov nimate urejenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Čakalna doba za sklenitev zdravstvenega zavarovanja je v povprečju tri mesece. V tem čakalnem obdobju si je primoran zavarovanec sam kriti stroške dodatnega zavarovanja.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je nujno potrebno, če želite imeti krite vse zdravniške storitve, ki znašajo zelo veliko ceno, če morate te stroške kriti sami. Da bi se izognili nevšečnostim in visokim ter dodatnim stroškom, potem se odločite za sklenitev dopolnitvenega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete pri različnih zavarovalnicah, ki ponujajo nešteto vrst ugodnosti in možnost ugodnega in dostopnega dopolnilnega zavarovanja.

Ko niste več upravičeni do statusa študenta, se prvič redno zaposlite, ste ravno postali državljan Republike Slovenije ali pa zaradi drugačnih razlogov nimate urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, takrat lahko to uredite in sklenete primerno zavarovanje za vas in vaše družinske člane.

Pogodba za dopolnilno zdravstveno zavarovanje velja eno leto z tri mesečnim odpovednim rokom. Če se z zavarovalno pogodbo strinjate in vam ustreza ter ustreza vašim željam in potrebam, potem se pogodba avtomatsko podaljša.

Share