Filter trdih delcev

FAP filter skrbi za izločanje nezgorelih trdih delcev

22/12/2019Splošno Standard

Vsi se seveda zavedamo tega dejstva, da je avtomobil v današnjih dneh obvezna stvar skoraj vsakega posameznika in ne predstavlja več luksuzne potrebe. Večina je vsakodnevno odvisna od avtomobila, saj ga potrebujejo tako službeno, kot tudi za razne privatne stvari. Kljub temu, da je neka obveza, pa je lahko za okolje zelo nevaren, za kar moramo poskrbeti sami.

FAP filter je tako element izpušnega sistema pri dizelskih motorjih in v glavnem skrbi za izločanje nezgorelih trdih delcev, ki nastajajo pri izgorevanju dizelskega goriva v motorjih. Le ta je bil razvit z namenom po zmanjšanju onesnaževanja zraka z izpušnimi plini oziroma trdnimi delci dizelskih motorjev. Leta 2009 je prišel standard EURO 5, ki je ciljal na 80% zmanjšanje emisij. Takrat so se tudi v Sloveniji zavzeli za to in začeli izdelovati DPF filtre.

FAP filter pa ima predpisane posebne standarde, ki jih morajo izpolnjevati motorna olja. Eden izmed teh je, da olja ne smejo vsebovati žvepla.

Čiščenje DPF filtra zagotavlja, da zavedno poskrbimo za čistost okolja

Samo ozračje je v današnjih dneh onesnaženo, zato je pomembno, da se trudimo to zmanjšati. Seveda na samo onesnaženost vpliva veliko različnih dejavnikov, za katere pa zagotovo obstajajo rešitve in mi moramo poskrbeti, da se te rešitve realizirajo. Med drugimi onesnaževalci so tudi avtomobili, ki pa imajo razne elemente, ki poskrbijo za znatno zmanjšanje onesnaževanja.

Čiščene DPF filtra je tako neka obveza vsakega lastnika, ki ima vozilo na dizelski motor, saj sam filter skrbi za izločanje trdih delcev iz izpušnih plinov, ki nastajajo kot produkt zgorevanja dizelskega goriva v motorju.

Čiščenje DPF filtra je zagotovo bolj ugodna opcija od menjave le tega, zato se tudi več ljudi odloča za čiščenje, kot za menjavo. Tako bomo poskrbeli, da bomo neprestano minimalno onesnaževali okolje z našim vozilom.