gostinski pomivalni stroj

Gostinski pomivalni stroj je nujen element vsakega lokala

19/05/2019Splošno Standard

Saj vsi vemo, kako lahko izgleda, ko je v gostilni res veliko ljudi. Naročila letajo sem in tja, natakarji so ves čas na nogah, da poberejo vsa naročila in pravilno prinesejo vse naročeno k vsaki mizi ampak nekje zadaj, v delu kuhinje, kamo redko kdo sploh pogleda, še posebej pa se za ta del ne brigajo kaj preveč stranke, je nameščen gostinski pomivalni stroj, ki skrbi, da bo za vsako naročilo dovolj krožnikov, kozarcev in pribora, da bo lahko vse teklo kot po maslu, kljub temu, da marsikdo pozabi na to, da kuhinja ni odgovorna samo za to, da hrana pride na našo mizo, vse kar ostane za nami in kar je bilo potrebno za pripravo hrane mora biti pomito, da se lahko ohrani pretočnost dela v kuhinji.

Tukaj je treba tudi omeniti to, da ni vsak gostinski pomivalni stroj ustvarjen z enakim namenom. Najbolj znana različica klasičnega pomivalnega stroja je pomivalni stroj za kozarce, ki se najpogosteje uporablja v lokalih, ne toliko v gostilnah, čeprav imajo lahko večje gostilne poleg tega, da v njih deluje navadni gostinski pomivalni stroj tudi specializiran pomivalni stroj za kozarce ravno zaradi takih trenutkov, ko je v restavraciji največ ljudi.

Kozarci so nekoliko bolj delikatni, kot posoda, krožniki in pribor, ravno zato, ker so narejeni iz stekla, ki lahko poči pod silo, ki jo na kozarec povzroča curek vode, ki ga je sposoben narediti profesionalen pomivalni stroj, ki ni prilagojen temu, da se v njem pomivajo kozarci. Tukaj moramo biti pozorni tudi na to, da ima pomivalni stroj za kozarce nekoliko drugače oblikovane košare, ki so optimizirane za to, da v njih nalagamo nekoliko manjše okrogle stvari, ne krožnike, ki jih po navadi noter zložimo pokonci. Pomivalni stroj je bolj nežen in poskrbi, da zaradi njega v lokalu ne bomo imeli dodatne škode.