Hladilna tekočina

Hladilna tekočina različnih barv

21/07/2019Splošno Standard

Hladilna tekočina je lahko že vnaprej pripravljen za uporabo, lahko pa kupimo tudi koncentrat, ki ga moramo doma sami zmešati na pravilno koncentracijo. Koncentracijo prilagodimo na tip podnebja ter na letni čas v katerem smo. Le tako bomo uporabljali optimalno mešanico. Tekočina je primerna za uporabo v vseh letnih časih. Naš avtomobil ščiti pred zmrzovanjem ter pred vrenjem. 

Hladilna tekočina mora biti izredno dobre kvalitete, saj nam le tako preprečevala nastajanje usedlin ter gošče, ki nam zavira dobro toplotno izmenjavo. Poleg tega hladilna tekočina tudi podmazuje vodno črpalko ter ji podaljšuje življenjsko dobo, saj preprečuje nastajanje trdovratne rje in neprijetnih oblog. Kar je najpomembneje je to, da bo hladilnik z uporabo dobre hladilne tekočine dolgo časa brezhibno delal. 

 

Poliranje avtomobila na svojem domu

Poliranje avtomobila lahko izvedemo tudi doma v svoji domači garaži. Pomembno je, da imamo primerne produkte, s katerimi lahko dobro opravimo delo. Potrebujemo namreč različne izdelke, ki jih bomo med poliranjem uporabili. Za vsako poliranje torej potrebujemo abrazivno polirno kremo, s katero bomo prekrili vse manjše praske, sledi gume ter nezaželene barve, ki se pozna na laku. Z pasto lahko odstranimo tudi oksidne sloje ter nezaželene meglice, ki se večkrat pojavijo na laku. 

Poliranje avtomobila torej začnemo s polirno pasto, ki jo moramo pred uporabo dobro premešati, ter jo pri nanosu s krožnimi gibi pravilno vtreti v površino. Kadar po pasta postala trda, jo boste morali s čisto krpo zloščiti do lepega sijaja. Polirne paste ne smemo uporabljati na močnem soncu, saj bi lahko uničili avtomobil. 

Poliranje avtomobila vključuje tudi poliranje kromiranih delov, ki dajo našemu avtomobilu še dodaten lesk. S polituro za krom odstranimo oksidacijske spojine ter rjo, ki se pojavijo na kromu. To pasto lahko uporabimo tudi na kolesih, odbijačih, kljukah vhodnih vrat ter še marsikje, saj je primerna tudi za ostale kovine kot so: medenina, baker, srebro ter aluminij.