Kamini nudijo edinstven občutek domačnosti

Kamini nudijo edinstven občutek domačnosti

Ogrevanje s kamini postaja vse bolj popularno, pa ne glede na to ali gre za novogradnje, ali pa za starejše objekte. Pri novogradnjah je vgradnja kaminov nekoliko bolj enostavna, ker je njegova umestitev običajno določena že v načrtu in je temu primerno postavljen tudi dimnik, medtem ko se pri starejših objektih stvari nekoliko zakomplicirajo. Vendar tudi v tem primeru obstajajo rešitve, le poiskati je potrebno ustreznega ponudnika pečarskih storitev.

Kamini so znani po tem, da nudijo edinstven občutek topline in domačnosti, ki ga težko dosežemo s katerim koli drugim ogrevalnim sistemom. Če jih umestimo v osrednji bivalni prostor, pa s tem poskrbimo tudi učinkovito in udobno ogrevanje, ki je neodvisno od zunanje oskrbe z električno energijo. S kamini je bivanje izjemno prijetno, pa ne samo v enem prostoru, ampak v celotnem stanovanju ali domu, saj lahko z njimi učinkovito ogrevamo tudi po več prostorov hkrati.

Lončena peč je srce vsakega doma

Lončena ali krušna peč je pri nas že del tradicije, saj se ja nahajala v mnogih kmečkih hišah, danes pa je postala učinkovita ogrevalna naprava. Lončeno peč z drugimi besedami imenujemo tudi akumulacijska peč, in sicer zato, ker v sebi akumulira toploto, ki jo kasneje tudi od 8 do 12 ur oddaja v prostor. Lončena peč je bila in še vedno je srce vsake hiše, ki poskrbi za prijetno in edinstveno bivanje v vašem domu.

Lončena peč je masivna peč, ki jo izdela pečar. Kurišče se obzida s šamotom, zunanji obod pa je debel in obložen z vidnimi pečnicami, ki so lahko najrazličnejših barvnih odtenkov in dimenzij. Na ta način dobimo lončene peči najrazličnejših stilov, od klasičnega in tradicionalnega, do ekstravagantnega in modernega. V lončenih pečeh lahko kurimo pelete, brikete, najraje pa se uporabniki odločijo za drva, ki poskrbijo za edinstven občutek toplote in udobja.

Share