Delitev premoženja

Odvetnik za ugoden razplet pravnih postopkov

29/10/2018Splošno Standard

Razplet pravnih postopkov je pogosto v veliki meri odvisen od mnogih dejavnikov in okoliščin, s tem pa ni določen tudi točen rezultat. To je zelo pomembno v primeru, da se borimo za odškodnino ali druge denarne zneske, saj se lahko pojavijo velike razlike med zneski, do katerih smo upravičeni, in zneski, ki jih tudi dobimo. Najboljšo rešitev predstavlja dober odvetnik, moramo pa vnaprej vedeti, pri katerih postopkih bomo tovrstno pravno pomoč res potrebovali.

Ločitev s tožbo

Med pogostimi postopki, ki se radi zakomplicirajo, je ločitev s tožbo. Pravzaprav je ta vedno posledica komplikacij, saj pride do tožbe le, če sporazumna ločitev ni možna. Glavni problem ločitev je delitev premoženja, saj se v postopku ugotavlja in deli skupno premoženje zakoncev. Delitev premoženja sledi določenim predpisom, ki pogosto niso pravični do obeh zakoncev – upošteva se namreč vse premoženje, ki sta ga zakonca v času trajanja zakona zaslužila z opravljanjem dejavnosti. To pomeni, da delitev premoženja morda ne bo pravična, če se zakonca o tem ne bosta mogla sporazumeti pa bo edina smiselna rešitev ločitev s tožbo. Jasno je, da bo v tem primeru odvetnik ključnega pomena za ugodno razrešitev postopka.

Odškodnina za telesne poškodbe

Odškodnine pripadajo za najrazličnejše nezgode. Za zvin gležnja odškodnina na primer zelo pogosto pripada celo tistim, ki se poškodujejo zaradi lastne nerodnosti. A tudi v tem primeru je veliko odvisno od okoliščin in posledic, ki jih je treba ugotavljati in dokazovati. Posledično za zvin gležnja odškodnina pripada le tistim, ki zmorejo svoj zahtevek tudi upravičiti. Odvetnik lahko pri tem močno pomaga. Mnogi pravni strokovnjaki so specializirani za odškodninske zahtevke, specifično tudi za telesne poškodbe. Tako bo za zvin gležnja odškodnina precej višja, če si pomagamo z dobrim odvetnikom, enako velja za druge poškodbe, morda celo za kakšne, pri katerih ne bi pomislili na upravičenost do nadomestila.