ms teams

Programska oprema za uspešno projektno delo

13/02/2019Splošno Standard

V poslovnem okolju je veliko odvisno od uspešnega sodelovanja v skupini. To se še posebej izkaže pri projektnem delu, pri večjih projektih, ki zahtevajo koordinirano sodelovanje zaposlenih ali celo več oddelkov. Dandanes si pri tem seveda pomagamo z namensko programsko opremo, ki usklajevanje olajša, lahko pa se takšni programi izkažejo tudi za nadlogo, če ne izberemo pravih ali če jih ne znamo uporabljati. Splača se torej premisliti, katera programska oprema bo učinkovitost poslovanja kar najbolj izboljšala. Za projektno delo in poslovno sodelovanje nasploh imamo kar nekaj možnosti, najboljše rešitve pa ponuja računalniški gigant Microsoft s svojimi izdelki in storitvami za podjetja.

MS Teams

Microsoft Teams je okolje, ki je zelo izrazito namenjeno prav sodelovanju v skupini zaposlenih. Združuje vse ključne funkcionalnosti, ki jih pri tem pričakujemo. Omogoča neposredno komuniciranje med sodelavci, tudi organizacijo spletnih konferenc, nepogrešljive pa so seveda funkcije deljenja dokumentov in hkratnega dela na istih datotekah. Klepetalnik in možnost komentiranja dokumentov omogočata zelo učinkovito sodelovanje, MS Teams pa to še dopolni s povezljivostjo s programskim paketom Office 365, ki že sam po sebi ponuja odlične funkcionalnosti za poslovne uporabnike. Poleg tega se MS Teams dobro povezuje tudi s programom Skype za še lažje komuniciranje, pa tudi z nekaterimi drugimi programi.

SharePoint

Rešitev, ki je na trgu že skoraj dvajset let, vsekakor vliva zaupanje poslovnim uporabnikom. SharePoint dopolnjuje funkcionalnosti običajne pisarniške programske opreme, omogoča namreč ureditev učinkovitega dokumentnega sistema, ki ima odlične rezultate za delo v skupini. Projektno delo na dokumentih bo poenostavljeno s centralizirano hrambo dokumentov, projektno vodenje pa še bolj učinkovito, saj SharePoint omogoča tudi ogled analitike, nadzorovanje delovnega procesa, upravljanje kadra in podobno. Gre za programsko okolje, ki je zelo prilagodljivo in odgovarja vsakemu projektu. Za nameček je SharePoint na voljo v elegantni spletni različici, ki ne zahteva posebnih namestitev ali nastavitev.