Šamotna plošča je vsestransko uporabna

Šamotna plošča je vsestransko uporabna

Šamotna plošča se pohvali lahko s svojimi ognjevarnimi lastnostmi in svojo visoko kakovostjo. Pridobivamo jo s pomočjo vlečenja in stiskanja gline in drugih materialov, pri čemer so lahko njene dimenzije zelo različne. Če boste poiskali primernega ponudnika šamotnih izdelkov, vam šamotno ploščo lahko izdela celo po vaših željah. Za dolgo življenjsko dobo šamotne plošče je pomembno, da je izdelana iz visokokakovostnih materialov in skrbno izpeljanih postopkov.

Med šamotnimi izdelki, je priljubljena predvsem zelo vsestransko uporabna šamotna plošča, na katero lahko nevede naletite tudi v gospodinjstvu. Zaradi svojih ognjevzdržnih lastnosti in sposobnosti akumuliranja toplote, jo mnogi uporabljajo za pripravo hrane, saj se lahko segreje in na ta način deluje kot majhna krušna peč. To pa ni edini način uporabe šamotne plošče. Običajno z manjšimi šamotnimi ploščami oblagamo kurišča znotraj kaminskega vložka in na ta način se toplota tudi bolj enakomerno oddaja v prostor tudi po tem, ko že zaključimo s kurjenjem.

Dimniške cevi so izdelane iz različnih materialov

Verjetno vsi veste, da dimniki niso le okras na naših domovih, ampak imajo pomembno nalogo odvajanja plinov, ki nastajajo ob izgorevanju v kurilnih napravah. Zaradi svoje vloge, je zato zelo pomembno, da so dimniki strokovno izdelani. Osnovni element vsakega dimniškega sistema so dimniške cevi, ki potekajo navpično navzgor od kurilne naprave do vrha dimnika, in skozi katere izhajajo plini.

Dimniške cevi so izdelane iz različnih materialov. Če so keramične, potem so primerne za novogradnje, kjer so priporočljivi troslojni dimniški sistemi. V tem primeru so dimniške cevi obdane z ustrezno izolacijo in nato še plaščem dimnika. Dimniški sistemi pa so lahko izdelani tudi iz inox dimniških cevi, ki se najpogosteje uporabljajo za sanacijo dimnikov, kot tudi za sodobne načine ogrevanja. Izdelane so iz nerjavečega jekla, ki je odporno na visoke temperature in različne vremenske vplive in je enostavno za vgradnjo kot tudi kasnejše vzdrževanje.

Share