So kamini izumirajoča vrsta?

So kamini izumirajoča vrsta?

Velik del dolgega obdobja od tedaj, ko so ljudje začeli graditi svoja bivališča, je bil v krajih, ki jih je vsako leto za nekaj mesecev zajel hud mraz, v vsaki hiši poseben prostor, kjer so varno spravljeni domovali ognjeni zublji in greli ljudi, ki so prebivali v hiši. Kamini so zato na svetu že odkar si ljudje gradimo hiše. V zadnjem stoletju pa so kamini začeli iz mnogih hiš izginjati – nadomeščali so jih radiatorji, ki so bolj prikladno toploto prinašali v vsak prostor posebej. Dandanes je vgradnja kaminov v hiše zopet v porastu, saj si z njimi ljudje želimo pričarati občutek domačnosti in prijetne idile, ki je nam mnogokrat v življenju tako primanjkuje.

Pri iskanju najbolj prijetne izkušnje kamina v naši hiši, nas bodo mnogi poznavalci napotili, naj izbiramo med kvalitetnimi Nordica kamini, ki so znani po svoji vzdržljivosti in energetski učinkovitosti. Če bomo svoj kamin izbrali med Nordica kamini, bomo lahko prepričani, da smo izbrali kvalitetno grelno napravo, ki bo v našem domu varovala tople ognjene zublje v mnogih dolgih zimskih večerih.

Pri ognjenih zubljih previdnost nikoli ni odveč

Če se odločamo za vgradnjo novega kamina v našo hišo, moramo seveda poskrbeti tudi za izgradnjo novega dimnika. V kolikor naša hiša dimnik že ima, se moramo prepričati, če morda ni potrebna adaptacija dimnika. Če nismo prepričani, če naš obstoječ dimnik potrebuje adaptacijo dimnika, se o tem velja prepričati, saj je najboljši način, da se zaščitimo pred hudimi nesrečami, kot je požar, to, da za varnost poskrbimo vnaprej. Adaptacija dimnika je morda potrebna tudi v primeru, da je na mestu, kjer nameravamo vgraditi novi kamin, že prej stal kamin, ki pa je lahko imel povsem drugačne specifikacije. Sploh v primeru, da se bomo odločili za vgradnjo velikega kamina, kakršne mnogokrat najdemo med Nordica kamini, bo adaptacija dimnika velikokrat potrebna – za več informacij o tem pa se velja obrniti na strokovnjake.

Share