izdelki iz konoplje

V alternativnem zdravstvu so vedno bolj pogosti izdelki iz konoplje

22/07/2019Splošno Standard

Ste se kdaj vprašali, zakaj je danes toliko poudarka na zdravilnih učinkih, ki jih imajo izdelki iz konoplje? Šele sedaj smo s pomočjo raziskav in nešteto testiranj lahko posvetili luč na področje, ki se ukvarja z zdravilnimi učinki konoplje, saj so bili izdelki iz konoplje vedno nekako postransko prisotni na trgu, sedaj pa je vedno več poudarka na tem, da se ti izdelki iz konoplje širijo v javnost in so celo dostopni preko recepta navadnim pacientom kot pomoč pri zdravljenju.

Najpogosteje so izdelki iz konoplje v uporabi za tiste ljudi, ki so premagali raka in so sedaj v remisiji, saj ima ena izmed aktivnih učinkovin v konoplji poznana kot kanabidol učinek na hitrost delitve celic in sicer le to upočasnjuje, ta učinek pa predvsem velja za celice, ki bi se želele abnormalno deliti, torej rakave celice in s tem lahko izdelki iz konoplje, ki vsebujejo kanabidol pomagajo pri tem, da se ohranja normalno stanje v telesu četudi je prišlo de nekoliko manj uspešne operacije in s tem damo več časa medicini, da ugotovi permanentno rešitev.

Prav tako pa se ne izdelujejo le izdelki iz konoplje, ki vsebujejo kanabidol. Tisti, del konoplje, včasih tudi po tem, ko so bile iz njih pridobljene učinkovine kot je kanabidol, lahko gredo v predelavo in postanejo izdelki kot so recimo majice, hlače, celo nogavice, vendar je to nekaj, kar je bolj trend, kot dejanska uporabna metoda za izdelovanje oblačil.

Tisti, ki uživajo kanabidol pogosto poročajo tudi o tem, da vpliva na njihovo počutje, saj je načeloma kanabidol tisti del konoplje, ki deluje na živčni sistem ne kot droga, ampak povzroča to, da se po živcih signali nekoliko omilijo, kar pomeni, da lahko s tem, da so zaužiti izdelki iz konoplje vplivamo na simptome Parkinsonove bolezni.