Dodatna oprema, ki naredi vozilo zares funkcionalno

Dodatna oprema, ki naredi vozilo zares funkcionalno

Marsikdaj se znajdemo v situacijah, ko preprosto nekaj potrebujemo in velikokrat tega nimamo s seboj, vendar je avto, s katerim se največkrat odpravimo na daljša ali krajša potovanja odlično mesto, da v njem shranimo tiste stvari, ki jih nikoli ne potrebujemo, razen takrat, ko bi nam zares prišle prav.

Dodatna oprema vozila je deloma predpisana s strani zakona, kot na primer dodatna guma oziroma komplet za popravilo pnevmatik, jopič in prva pomoč, ampak tukaj v tem kontekstu je dodatna oprema bolj tisto, česar po navadi zares nimamo s seboj. Najpogosteje nam bo prišla prav svetilka, ni niti nujno da zelo močna, vendar vseeno svetilka. Bili bi presenečeni, kolikokrat boste posegli po njej po tem, ko jo boste vrgli v avto. Prav tako zanimiva dodatna oprema, ki se jo splača imeti v avtu je vrv. Ta ima lahko nešteto različnih uporab od tega, da želite nekaj privezati, se kam spustiti, se z njo igrati skupaj z otroki, ali pa preprosto jo uporabiti kot dodaten pripomoček pri vleki ali pritrjevanju tako v tovornem prostoru kot na streh avtomobila. 

Kdaj ste na zadnje izvedli temeljito čiščenje vozil?

Za tiste, ki v avtu preživljajo veliko časa je čiščenje vozil nekaj, kar prepogosto nekako smukne iz seznama prioritetnih reči. Ne glede na to, koliko časa namenjate avto mora biti čiščenje vozil, predvsem notranjosti, na prvem mestu. Ne le, da se tu gre za splošno ohranjanje avtomobila v dobri formi, ampak se tudi priporoča zato , ker lahko z rednim čiščenjem vozil hitreje opazite kakšna področja, kjer bi lahko prišlo do težav, na primer da vidite začetek rje, kakšno udrtino, morda v notranjosti načeto blago. Ravno zaradi tega ne smete preveč odlašati s tem, ko pride na vrsto čiščenje vozil, če ne zaradi drugega, zaradi njihovega izgleda.

Share