Dopust z drugačnimi doživetji

Dopust z drugačnimi doživetji

Ni treba prav vsakih počitnic preživeti na plaži ob morju. Seveda, praktično vsako lenarjenje je še kako dobrodošlo, če se uspemo sprostiti in napolniti baterije, a vsake toliko časa je vsekakor dobrodošlo dopust načrtovati tako, da doživimo tudi kaj novega in drugačnega, morda celo kaj takšnega, kar ni ravno v naši coni udobja.

Če bi radi kar takoj konkretno zakorakali na področje vznemirljivih adrenalinskih doživetij, je prava izbira skok s padalom v tandemu. Ta prinaša nepozabno dogodivščino za tiste, ki si upajo poleteti. Seveda ta aktivnost ni za vsakogar, a za tiste, ki o njej razmišljajo, gre gotovo za ultimativno izkušnjo brez primere. Skrbi so odveč, saj je skok s padalom v tandemu povsem varen, poleg tega pa celotna zadeva tudi ni pretirano draga. Točna cena je sicer odvisna od programa in trajanja, seveda tudi od lokacije in ponudnika. Najboljše okolje za skok s padalom v tandemu pri nas je verjetno Posočje, kjer je tudi veliko ponudnikov takšnih aktivnosti.

Če že govorimo o Posočju in adrenalinskih doživetjih, ne moremo mimo druge ponudbe v tem koncu Slovenije. Poleg padalstva recimo še za canyoning Bovec in drugi posoški kraji nudijo izvrstno priložnost za nova doživetja. Čeprav je bolj priljubljen rafting in drugi spusti po rekah, to niso tako edinstvena doživetja kot canyoning. Bovec ima kar nekaj ponudnikov za to aktivnost, pa tudi več različnih programov oziroma poti. Gre za spuste po strugah potokov, pri čemer gre za hojo, plezanje, plavanje, skakanje in razne druge načine gibanja. Vsekakor je to edinstveno doživetje, ki se ne more primerjati z raftingom, kajakom in drugimi bolj običajnimi adrenalinskimi aktivnostmi. Za canyoning Bovec predstavlja odlično izhodišče, imajo pa ljubitelji takšnih aktivnosti še nekaj drugih opcij.

Že eno takšno doživetje lahko lepo popestri dopust. Še več uživanja pa bodo deležni tisti, ki cele počitnice namenijo odkrivanju adrenalinskih doživetij!

Share