Drogovi za zastave in svetila

Drogovi za zastave in svetila

Kakovostna urbana oprema za uporabo na prostem ima zelo pomembno vlogo v vsakem sodobnem naselju, poslužujemo pa se je tudi na zasebnih površinah. 

Srečujemo se namreč z nekaterimi izzivi, ki ne dopuščajo kompromisov – odločiti se moramo za vzdržljive in odporne materiale ter kvalitetne izdelke, ki jih lahko uporabljamo tudi v zahtevnih razmerah. Najbolj očitno to velja za opremo, ki je stalno na udaru vremenskih nevšečnosti, to so drogovi za zastave in svetila.

Hkrati je to tudi zelo vsestranska oprema, ki lahko prevzame različne funkcije. Ponudniki pripravljajo koristno in uporabno opremo, ki jo je možno prilagoditi različnim namenom, kar je idealno za opremljanje zunanjih površin, sploh če imamo v mislih kakšne večje projekte. 

Seveda se moramo najprej osredotočiti na kvaliteto in vzdržljivost, a potem lahko prepoznamo še druge prednosti, ki jih ima odlična oprema te vrste. Ne gre le za drogove za zastave in svetila, ista oprema se lahko uporablja še za druge namene, ne da bi bile potrebne kakšne velike prilagoditve.

Drogovi za zastave imajo več uporabnih funkcij

Vajeni smo, da se pri gradnji in opremljanju poslužujemo opreme, ki ima specifične naloge. Izbiramo lahko posamezne kose pohištva in opreme, s katerimi bomo kar najbolj zadovoljni. 

Če pa gre za kakšno zunanjo opremo, sploh če se lotevamo večjih projektov opremljanja, ne moremo izbirati vsakega kosa posebej. Zanašamo se na vsestransko opremo, s katero bomo brez velikih težav opravili kar največ dela.

Čeprav so drogovi za zastave enostavno zasnovani, morajo biti kvalitetno narejeni

Tako so lahko drogovi za zastave in kandelabri za svetila praktično enaki, isto opremo lahko uporabljamo za različne namene. Nekatere funkcionalne zahteve so namreč enake, potrebujemo recimo stabilno in vzdržljivo mesto za namestitev končne opreme. 

Tako je lahko ulična svetilka povsem primerljiva z drogom za zastave, ista osnovna oprema se lahko uporablja tudi za prometno signalizacijo, za dekoracijo ali za kakšne druge namene. Vedno namreč potrebujemo zanesljivo podporo, na katero lahko namestimo posamezne dodatke. Ali je to svetilka, zastava ali tabla, pravzaprav niti ni tako pomembno.

Seveda se srečamo z nekaterimi omejitvami oziroma zahtevami, ki jih je treba poznati že vnaprej. Predvsem je pomembno to, da imamo recimo možnost povezave z električnim omrežjem, tako da drogovi za zastave niso vedno uporabni tudi za svetilke.

A če projekt dobro načrtujemo, bomo našli izvrstne rešitve, ki nam z minimalnimi prilagoditvami ponujajo odličen končni rezultat pri opremljanju zunanjih površin, tudi če potrebujemo različno opremo. 

Bolj namreč izstopajo nekatere podobnosti in skupne zahteve, na katere moramo odgovoriti. Vsa urbana oprema, ki se uporablja na prostem, mora biti dobro pripravljena na nekatere izzive, ki so skupni za vso tovrstno opremo.

Drogovi za zastave in ulične svetilke potrebujejo enako zaščito

Predvsem se srečamo z zahtevnimi vremenskimi dejavniki, pred temi niso varni niti drogovi za zastave niti ulične svetilke in druga urbana oprema. Same zastave so v tem smislu sicer nekoliko bolj na udaru, a ulična svetilka je postavljena pred enak izziv kot drog zastave. 

Enako velja za preostalo urbano opremo, ki svoje delo opravlja na prostem. To so recimo kakšna stojala za kolesa, klopi, zunanji koš za smeti in podobno. Vso to opremo izdelujemo na podoben način iz materialov, ki so prilagojeni zahtevnim razmeram na terenu. Prevladujejo izdelki iz posebnih jeklenih zlitin, ki se dodatno obdelajo za zaščito pred vremenskimi nevšečnostmi. 

Po navadi se drogovi za zastave dodatno preplastijo za lepši videz in so na pogled morda drugačni od opreme, ki jo pogosteje srečamo na prostem. A seveda je tudi za druge izdelke pomembno, da so ustrezno urejeni in dobro prilagojeni za svojo nalogo, zato mora biti tudi zunanji koš za smeti lepo urejen.

V nekaterih primerih se za zaščito uporabljajo dodatki, kot so nadstreški, a to je bolj značilno za zunanjo opremo na domačih površinah. Urbana oprema raje koristi dobro zaščito posebnih materialov in premazov, da se odlično kosa z vremenskimi dejavniki in drugimi obremenitvami.

Tako drogovi za zastave kot druga urbana oprema mora imeti dobro zaščito pred raznimi faktorji

Tudi drogovi za zastave se lahko dodatno prilagodijo

Za urbano opremo je značilna dovršena funkcionalnost, včasih pa cenimo tudi dodatno prilagodljivost. 

Takšna kombinacija lastnosti je dobrodošla za drogove in kandelabre, ki jih želimo uporabljati v različne namene, recimo tudi za industrijska LED svetila, ki pogosto postavljajo še dodatne zahteve, če jih želimo res dobro izkoristiti.

V vseh takšnih primerih je pomembno, da lahko pripravimo povsem ustrezno opremo za željene funkcionalnosti in glede na razmere, ki jih pričakujemo. S tega vidika so drogovi za zastave morda nekoliko bolj preprosti, saj imajo po navadi le eno nalogo, pa še ta je precej enostavna. Na drugi strani imajo svetilke težje delo, predvsem za industrijska LED svetila pogosto pričakujemo, da jih bo možno do potankosti prilagoditi delovnim zahtevam v določenem okolju.

 Zato je zelo dobrodošlo, da imamo možnost prilagoditev kandelabrov, drogov in druge infrastrukture, ki nam ponuja vse funkcije za opremljanje zunanjih površin. Čeprav imamo v mislih predvsem dobro zaščito in osnovne funkcionalnosti, lahko vsekakor dosežemo tudi kakšne bolj napredne učinke, ne glede na to, ali te potrebujejo drogovi za zastave ali kakšne svetilke.

Share