Električni invalidski skuter

Električni invalidski skuter

Mobilnost je zagotovo želja vsakega človeka, saj si nihče ne želi biti odvisen od nekoga drugega. Z leti se pričnejo kosti obrabljati, prav tako pa so refleksi čedalje slabši in niso več tako hitri, kot nekoč. Veliko ljudi za to ni zmožnih oditi sami v trgovino, po opravkih ali pa do zdravnika. V tem primeru je priporočljivo razmisliti o pomoči oziroma o pripomočkih, ki bi vam olajšali življenje. En od teh pripomočkov je zagotovo električni invalidski skuter, ki ga nudi podjetje Rehapar.

Lastnosti električnega invalidskega skuterja

Električni invalidski skuter  se polni preko polnilnega kabla, zaradi zelo kakovostne motorne baterije električni invalidski skuter zdrži zelo dolge razdalje, kar pomeni da bo oseba z njim lahko prevozila kar nekaj kilometrov preden se bo električni invalidski skuter izpraznil.

Prav tako imajo narejene kvalitetne gume, ki prenesejo visoko težo in se je z njimi mogoče premikati po različnih vrstah terena. Gume pa so prav tako narejen zelo stabilno in kompaktno, kar je zelo pomembno, da se oseba počuti varno in sproščeno pri vožnji z električnim invalidskim skuterjem. Skuter je zelo udoben saj je tudi ergonomsko oblikovan. Električni invalidski skuter vam ne bo povzročal težav, saj ga boste lahko vzeli s seboj kamor koli. Prav tako pa so električni invalidski skuterji cenovno dostopni, kar pomeni da si ga bo lahko zagotovil vsak, ki ga bo potreboval za lažje življenje.

Vožnja in udeležba v prometu z električnim invalidskim skuterjem

Zavedati se morate, da zagotovo ne morete dosegati zelo velike hitrosti s takšnim vozilom, prav tako pa ne smete pozabiti, da morate še vedno upoštevati vse znake in predpise, ki veljajo saj ste ravno tako udeleženec v prometu, tudi če ste gibalno ovirani.

V električnem invalidskem skuterju se morate obnašati, kot pešec. V tem primeru pomeni to da voziček vozite samo s takšno hitrostjo s katero se lahko pomika pešec in to je do 6 kilometrov na uro. Kadar nimate druge izbire in je dostopna samo cesta, se po njej peljete po desni strani, torej v enako smer, kot se vozijo motorna vozila. S tem omogočite voznikom, da varno prehitijo, saj so seveda precej hitrejši od vas.

Share