Gotovi parket in njegove prednosti 

Pri izbiri parketa v specializirani trgovini boste naleteli na cel kup ponudbe. Ker se sami najverjetneje ne boste dovolj znašli, je toliko pomembneje, da vam pri tem pomagajo strokovno podkovani prodajalci. Kljub temu boste morali o parketu nekaj vedeti, še preden vstopite na prodajno mesto. Morda vas je pri ogledu najbolj prepričal gotovi parket, ki je dovolj hiter za polaganje, uporaben pa je že naslednji dan, potem ko ga položite. 

Gotovi parket vam je na voljo v več različicah. Praviloma lahko izbirate med dvo- ali trislojnim parketom. Obe vrsti se ponašata s prednostmi. Ena od ključnih prednosti, s katerim se ponaša ta vrsta parketa, je tudi ta, da je parket povsem kompatibilen tudi s talnim ogrevanjem.

Gotovi parket na trgu velja za dokaj ugodno izbiro, a cena pri izbiri talne obloge za vaš dom ali kateri koli drugi objekt ne sme nikoli igrati ključne vloge. Če se boste namreč osredotočali samo na najcenejšo varianto, je velika verjetnost, da si ne boste zagotovili dovolj kakovostne izbire talne obloge. Opazili boste, da je gotovi parket lahko narejen iz različnih drevesnih vrst. Dobro je, da se osredotočate na kakovostnejše vrste lesa, na primer na hrastov gotovi parket. 

Lamelni parketi so ena od najpogostejših izbir kupcev 

Na trgu so vam na voljo različne vrste talnih oblog. Med njimi je tudi parket in tudi ta se lahko dobi v številnih možnih različicah. Med bolj priljubljenimi oziroma iskanimi parketi so klasični, kant industrijski, panelni in ne nazadnje tudi lamelni parketi. Pred nakupom se je dobro osredotočiti na prednosti pa tudi slabosti vsake vrste parketa. Tako boste za svoj dom ali kateri koli drug objekt lahko izbrali najustreznejšo vrsto parketa. 

Lamelni parketi so na primer sestavljeni iz več majhnih lamel. Te so pričvrščene ena ob drugo, skupaj pa sestavljajo privlačne mozaične vzorce. Lamelni parketi na trgu veljajo za cenovno ugodno ter trajno talno površino, zato so toliko bolj priljubljeni.

Na svoji spodnji strani lamelni parketi vključujejo mrežico, ki povezuje posamezne lamele skupaj. Tudi zato je montaža parketa veliko preprostejša in hitrejša. 

Share