Gume za viličarje je potrebno redno menjati

Gume za viličarje je potrebno redno menjati

Gume predstavljajo edini stik vozila s tlemi in nič drugače ni, ko imamo v mislih viličarje, izjemno zmogljive delovne stroje. Gume za viličarje imajo pri vožnji namreč zelo pomembno funkcijo, saj skrbijo za dober oprijem in absorbirajo številne tresljaje, zato je logično, da se pri tem tudi obrabljajo. In enako kot je potrebno skrbeti za redno menjavo gum pri avtomobilih, je potrebno tudi gume za viličarje redno menjati.

Malomarnosti zaradi gum za viličarja si nikakor ne moremo privoščiti, saj so posledice lahko zelo velike. Hitro lahko pride do nesreče, ki je posledica obrabljenih gum, kar pripelje tudi do velike materialne škode. Kadar kupujemo gume za viličarje, je pomembno, da izberemo kakovostne, pa ne glede na to, ali so rabljene, nove ali pa obnovljene. Na takšen način bo njihova obraba bistveno manjša, stopnja oprijema pa neprimerljivo boljša kot v primeru nekakovostnih gum za viličarja.

Terenski viličar učinkovito kljubuje največjim obremenitvam

Uporaba viličarjev v skladiščih je nekaj že povsem običajnega, medtem ko pa je njihova uporaba v drugih gospodarskih panogah mnogim povsem neznana. Viličarje namreč že dolgo niso več le učinkoviti pomočniki pri postopku skladiščenja, ampak se jih vse pogosteje uporablja v krovstvu ali gradbeništvu, kjer je prav tako velika potreba po dvigovanju in spuščanju izjemno težkih bremen. Za tovrstne potrebe se ne uporabljajo klasični viličarji, ampak terenski viličar, ki omogoča dostop tudi na najtežje dostopne terene.

Terenski viličar je namenjen delu zunaj, zato je na prvi pogled robusten, njegove gume pa omogočajo premikanje tudi po strmih in nekoliko manj utrjenih terenih. Ta model viličarja nima klasičnih vilic, ampak ima dolgo teleskopsko roko, s katero na primer dviguje težke betonske bloke tudi po več metrov visoko. Terenski viličar je izpostavljen zelo velikim obremenitvam, zato je pri delu z njim potrebno upoštevati vse varnostne ukrepe, predvsem pa poskrbeti za redno vzdrževanje.

Share