Kaj je pergotenda in kako lahko popestri vaš dom?

Kaj je pergotenda in kako lahko popestri vaš dom?

Z razno dodatno opremo lahko svoj dom močno popestrimo, dosežemo nove funkcionalnosti in nenazadnje nadgradimo tudi vizualno podobo svojega bivalnega okolja. To pomeni, da lahko v končni fazi pričakujemo višjo kakovost bivanja stanovalcev, če seveda imamo kakovostno opremo, ki dobro opravlja svoje delo. Če želimo dobro izkoristiti zunanje površine okoli hiše, se bomo odločili za zunanja senčila, ki nam omogočajo ureditev prijetnega kotička za sproščanje v poletnem času. Tu imamo na voljo kar nekaj različnih možnosti, ki se dobro prilagajajo različnim zahtevam uporabnikov. Ena opcija je pergotenda, ki ima kar nekaj posebnosti.

Že iz imena je moč razbrati, da gre za kombinacijo dveh različnih senčil. To je kombinacija tende oziroma markize in pergole, torej dveh senčil, ki se že samostojno odlično obneseta pri zaščiti zunanjih površin pred močnim soncem. V kombinaciji pa ponujata še nekatere dodatne funkcionalnosti in navdušujeta predvsem zahtevnejše uporabnike. Vsekakor je lahko pergotenda zelo posrečen dodatek za sodobna stanovanja, zato se splača spoznati to senčilo in izvrstne učinke, ki jih ponuja v praksi.

Pergotenda se prilagodi vsakemu okolju

Glavna značilnost pergotende je bržkone v tem, da se odlično prilagodi vsakemu okolju in vedno zagotavlja optimalen učinek. Uredimo lahko izredno prijeten kotiček na vrtu, na terasi ali balkonu, saj je senčilo izredno fleksibilno. To je odlika, s katero kombinacija tende in pergole zares izstopa.

Dobro zasnovana pergotenda je odlična pridobitev za vsako stanovanje

Pri drugih senčilih neizogibno naletimo na nekatere omejitve. Čeprav je recimo tenda za balkon lahko zelo koristna in uporabna, nam ne omogoča zadostne prilagodljivosti, da bi balkon lahko dobro zaščitili v vseh razmerah. Imeti moramo ustrezne pogoje, da takšno senčilo sploh lahko uporabimo. Še večje težave se lahko pojavijo na večjih površinah, na primer na terasah. Da ne bi prihajalo do takšnih nevšečnosti, nam pergotenda ponuja popolno prilagodljivost.

V tem primeru je tenda nameščena na konstrukcijo, ki je značilna za pergolo. Medtem ko so tende običajno vpete na objekt in imajo povsem rigidno konstrukcijo, so pergole nekoliko bolj prilagodljive. Imajo podporne stebre, ki jih skrbno postavimo tako, da dosegamo kar najboljše učinke pri zasenčitvi površine. Sodobne pergotende imajo dodatno prilagodljivost in omogočajo nastavitev naklona in višine, tako da bomo vedno kar najbolje izkoristili funkcijo senčenja. Ta mehanizem spominja na električni pomik motoriziranih tend, ki jih je možno dobro prilagajati v eni smeri, s tem da ima pergotenda to fleksibilnost v več smereh, tudi po višini in naklonu. Prilagodi se vsakemu okolju in uspešno odpravlja omejitve, ki jih ima tenda za balkon. Odlično se obnese tudi na večjih površinah, saj lahko vedno povsem izkoristimo vse, kar nam senčilo ponuja.

Pergotenda v primerjavi z običajnimi pergolami

V primerjavi s tendami ima pergotenda nekatere izrazite prednosti, medtem ko v primerjavi z običajnimi pergolami te odlike ne izstopajo do te mere. Še posebej to velja, če primerjamo pergotendo s sodobnimi lamelnimi pergolami. Bomo pa ugotovili, da so pergotende vseeno precej bolj fleksibilne, pogosto tudi enostavnejše za namestitev in uporabo. So zelo elegantne in na dolgi rok uporabnikom ponujajo izvrstno izkušnjo.

Prav tako je lahko med pomembnimi razlikami, ki jih ima lamelna pergola, cena. Stroški so precej odvisni od mnogih odločitev, ki jih moramo sprejeti, ko načrtujemo postavitev takšnega senčila na svoj vrt ali teraso. So pa načeloma lamelne pergole precej kompleksno zasnovane, sploh če imamo visoka pričakovanja pri upravljanju lamel in regulaciji prepuščanja sončnih žarkov. V primerjavi s tem je pergotenda nekoliko enostavnejša, ne da bi s tem ogrozili končni učinek in fleksibilnost. Iz tega izvira morebitna razlika v ceni, čeprav še zdaleč ni nujno, da bo cenejša prav lamelna pergola. Cena je odvisna od različnih dejavnikov, tudi pergotende imajo napredne mehanizme, ki so relativno dragi. Zato se je treba o točni ceni vedno pravočasno pozanimati, da ne bo kasneje kakšnih presenečenj.

Na voljo imamo celo vrsto različnih senčil, a prav pergotenda ima pogosto najboljši učinek

Obstajajo pa druge razlike med pergotendami in običajnimi pergolami, kot tudi v primerjavi z drugimi senčili. Končna izbira je odvisna od tega, kakšne zahteve ima kupec oziroma uporabnik.

Pergotenda predstavlja prednosti sodobnih senčil

Če se odločimo za pergotendo, lahko pričakujemo odličen učinek zunanjega senčila. Spoznali bomo vse prednosti, ki jih ima takšna oprema. Nekatere lastnosti so izredno pomembne in imajo velik vpliv na preživljanje vsakdana preko poletja, nenazadnje lahko pergotenda pomaga tudi pri regulaciji razmer v notranjosti stanovanja. Poleg tega pa na zunanjih površinah odpira mnoge možnosti za ureditev okolice in širitev bivalnega prostora. Enostavna tenda nima takšnega dosega, deluje le kot osnovno senčilo za dokaj omejeno površino. 

Z naprednimi senčili se nam ponujajo številne prednosti, ki jih bomo v sodobnem bivalnem okolju dobro izkoristili. Pričakujemo lahko odličen učinek in popolno zadovoljstvo uporabnikov, ki bodo uživali na prijetni zasenčeni površini pod pergotendo. Hkrati pa ima ta oprema tudi pomembno vlogo pri urejanju vizualne podobe bivališča, zunanja senčila precej izstopajo in narekujejo podobo okolice. Ker je pergotenda lahko zelo lepo zasnovana, se povsem ujame z objektom in še nadgradi njegovo estetsko vrednost, kar je še dodaten plus.

Share