Kaj vam zdravniki ne povedo o Omega 3?

Kaj vam zdravniki ne povedo o Omega 3?

Za zdravje svojega telesa skrbimo na različne načine, predvsem pa ima velik vpliv vnos primernih hranil, ki jih telo potrebuje za delovanje. Gotovo imamo vsaj približno predstavo o tem, kaj potrebujemo za zdravo življenje. 

Se pa pojavljajo nesporazumi pri podrobnostih, ki ne pridejo toliko na dan. Zato včasih podcenjujemo vlogo določenih hranil, ki nam lahko povzročajo težave, če jih ne uživamo v zadostnih količinah.

V zadnjem času se sicer tudi takšna hranila vedno bolj izpostavljajo. A še vedno pri sestavljanju jedilnika ne upoštevamo vseh hranil, ki ključno odločajo o zdravju našega telesa. Predvsem omega3 maščobne kisline se pogosto nekoliko zanemarjajo. Na srečo lahko posežemo po prehranskih dopolnilih, kot je Fisiocol omega 3.

Fisiocol omega 3 omogoča zadosten vnos koristnih maščob

Ravno pri maščobah je veliko zmotnih informacij. Dolgo časa so maščobe veljale za škodljive, čeprav gre za kritično hranilo za delovanje človeškega telesa.

 Zdaj vemo, da je treba v telo vnašati koristne maščobne kisline, ki jih dobimo z urejeno prehrano, pa tudi z dopolnili, kot je Fisiocol omega 3.

Ena izmed zmot glede maščob je prepričanje, da jih uživamo v zadostnih količinah. To za koristne maščobe ne velja, pogosto jih imamo premalo. Zato se Fisiocol omega 3 priporoča kot prehransko dopolnilo, medtem ko v prehrani vnos maščob le nekoliko omejimo. Tako bomo imeli boljše razmerje maščobnih kislin, kar je pomembno za zdravo delovanje telesa.

Omega 3 maščobe dobimo v različnih živilih, a te so le redko v zadostni meri zastopane na našem jedilniku. Če ne uživamo dovolj morske hrane, je vsekakor priporočljivo jemati tudi Fisiocol omega 3, ki ga ponuja kot dopolnilo Institut O. 

omega3-tablete

Tako brez težav nadomestimo primanjkljaj koristnih maščob, ne da bi morali močno prilagajati svoj jedilnik. Prav tako smo lahko prepričani, da dobivamo kakovostna hranila, saj je Fisiocol omega 3 sestavljen iz prvovrstnega ribjega olja, ki ima nadzorovano vsebnost maščobnih kislin. Takšne kapsule so naravne in zelo koristne, nimajo pričakovanih stranskih učinkov.

Koristna hranila prinaša tudi alga spirulina

Morska hrana je zelo koristna za človeka, a je običajno ne uživamo v zadostni količini. Ravno zato se kaže velik primanjkljaj predvsem v vnosu omega 3 maščobnih kislin. A na isti način lahko dobimo tudi druga koristna hranila, sploh če se pozanimamo tudi o tem, kakšna prehranska dopolnila so nam na voljo, če morske hrane ne uživamo v zadostni količini.

Alga spirulina se sicer ne uvršča med morsko hrano. To je alga, ki lahko uspeva tudi v slani vodi, a jo večinoma najdemo v sladkovodnih jezerih z razmeroma visokim pH-jem. Danes se alga načrtno goji, saj iz nje pridobivamo koristna hranila za zdravje človeškega telesa. Tudi spirulino lahko uživamo v obliki prehranskega dopolnila, na spletu preberemo več o tem, kaj vse ta alga vsebuje.

Dobili bomo bogato zalogo ključnih mikrohranil, ki so potrebna za normalno delovanje človeškega telesa. Spirulina je prava zakladnica vitaminov in mineralov, ki jih s prehrano morda ne dobivamo zadosti. Najbolj izstopa visoka vsebnost vitamina 

A, prav tako dobimo veliko vitamina B12. Spirulina je tudi en izmed najboljših virov vitamina K, poleg tega vsebuje še razne minerale, ki so koristni za človeško telo. Vse to lahko dobimo s prehranskim dopolnilom z nadzorovano vsebnostjo, tako da ne bo treba skrbeti za posebno dieto ali izbirati kakšnih posebnih živil.

Kar sami lahko dobro poskrbimo za svoje zdravje in počutje. A seveda to ni enostavna naloga. Poznati moramo potrebe svojega telesa in poskrbeti tudi za to, da imamo zadosten vnos mikrohranil, ki nam sicer lahko uidejo iz redne prehrane. 

Na srečo lahko računamo na ponudbo kakovostnih prehranskih dopolnil, ki so včasih priporočljiva tudi za splošno uporabo in preventivo, pomagajo pa tudi pri težavah, ki se pojavijo zaradi pomanjkanja pravih hranil.

Share