Kakovostna vrata in okna PVC

Kakovostna vrata in okna PVC

Pri izbiri stanovanjske opreme in pohištva posegamo po kakovostnih in vzdržljivih materialih, ki bodo na dolgi rok zanesljivo prenašali vse obremenitve. Tu se splača investirati kak dodaten evro, načeloma se izogibamo cenovno ugodnim opcijam, ki se pogosto izkažejo za neustrezne na dolgi rok. Obstajajo pa tudi zelo prepričljive izjeme, predvsem vrata in okna PVC. Ta material ponuja vse možnosti za izdelavo vrhunske opreme, poleg tega se dobro kosa z raznimi obremenitvami iz okolja, tako da lahko dosežemo odlične učinke po ugodni ceni.

PVC vrata in okna sodijo med cenejšo stanovanjsko opremo, a imajo odlične lastnosti, s katerimi lahko prekosijo tudi mnogo dražje alternative. To pomeni, da imajo ti izdelki odlično razmerje med kakovostjo in ceno, kot nalašč torej za prihranek pri dragem opremljanju stanovanja. Ni treba namreč žrtvovati ključnih funkcionalnih lastnosti in končne izkušnje, za vrata in okna PVC brez težav zagotovi odlično delovanje v vseh mogočih razmerah.

Napredna okna PVC

Predvsem za okna PVC predstavlja veliko prednost. To je material, ki ga lahko enostavno oblikujemo in vlivamo, torej izdelamo zelo dovršene izdelke s prilagodljivimi lastnostmi. Pri sodobnih oknih je to ključna prednost, saj funkcionalne lastnosti oken zagotavljajo detajli v profilu. Ker je PVC enostavno dostopen in enostaven za obdelavo, je tudi poceni, ne da bi imelo to vpliv na kakovost materiala in končni učinek izdelkov iz PVC-ja. Svoje pa dodajo še drugi materiali, predvsem kakovostna zasteklitev.

Okna PVC so torej zasluženo med najbolj priljubljenimi izbirami, tako v novogradnjah kot pri prenovah starejših objektov, kjer so prav okna pogosto šibka točka. Na voljo imamo izjemno napredna PVC okna, s katerimi bodo zadovoljni tudi zahtevnejši uporabniki. Največje prednosti gotovo najdemo v ključnih lastnostih, predvsem prepriča izolacija zvoka in toplote, saj lahko posegamo po različnih vrstah oken z večslojno zasteklitvijo in dovršenim profilom.

Zagotavlja pa za okna PVC še druge prednosti, saj gre za prilagodljiv material z mnogimi ugodnimi lastnostmi. Predvsem to pomeni, da lahko oblikujemo poljubna okna z različnimi sistemi za odpiranje in zapiranje, prav tako je možno vgraditi različne dodatke, recimo alarmni sistem in podobno. Vse to ne bo drastično vplivalo na ceno, lahko pa si že s cenejšimi prilagoditvami zagotovimo odlično dolgoročno izkušnjo.

Okna PVC v primerjavi z drugimi materiali

Če izbiramo za okna PVC, se pogosto povprašamo po primerjavi z drugimi materiali. Priljubljena so navsezadnje tudi okna iz aluminija in lesa. Predvsem les je lahko dokaj ugoden in zelo posrečen, medtem ko so ALU okna uporabna v raznih okoljih, kjer PVC ne nudi dovolj nosilnosti. 

PVC okna imajo praviloma prednost v ceni oziroma razmerju med ceno in vsemi odlikami. ALU okna odlikuje posebna vzdržljivost in višja nosilnost. Lesena okna so lahko zelo posrečena za tiste, ki iščejo prijetne in domače materiale s čudovitim vizualnim izgledom. So pa vsi ti materiali tudi dovolj prilagodljivi, da lahko najdemo različne izvedbe oken.

Za okna PVC odpira različne možnosti za ureditev prijetnega bivalnega okolja

Zanesljiva PVC vrata

Tudi za vrata je PVC zelo uporaben material, čeprav bi si morda mislili, da morajo biti vrata posebej močna in vzdržljiva. Vsekakor morajo zagotoviti obstojnost v različnih razmerah in dobro kljubovati dejavnikom okolja, a tudi PVC vrata lahko to nalogo odlično opravijo. Navsezadnje gre za zelo trdo in vzdržljivo plastično maso, ki jo je možno oblikovati v kakovostne in obstojne izdelke.

Poleg tega imajo PVC vrata možnost vgradnje raznih protivlomnih sistemov ali pa jih na druge načine prilagodimo kakšnim posebnim namenom. Pri sodobnih izdelkih gotovo nimamo kakšnih upravičenih zadržkov, tudi če so recimo ALU vrata res vzdržljivejša in bolje prenašajo večje obremenitve. Zelo verjetno je, a takšnih obremenitev niti po desetletju uporabe ne bo, zato pridejo PVC vrata v poštev v praktično vsaki situaciji, za katero bi morda na prvi pogled raje izbrali ALU vrata.

PVC vrata so le ena možnost, na izbiro so mnoge alternative

Edina ovira za PVC vrata so velike dimenzije in nepravilne oblike, pri katerih bi lahko prišlo do nepredvidljivih obremenitev na določenih točkah, ki bi zahtevale večjo nosilnost. Pri običajnih vratih takšnih obremenitev ne pričakujemo, zato se PVC vrata izkažejo za dovolj vzdržljiva in odporna.

Poleg tega imajo PVC vrata tudi vse tiste odlike, ki smo jih našteli že pri oknih, a tudi tu močno odločajo o končnem zadovoljstvu uporabnikov. Predvsem je velika prednost ta, da takšna vrata odlično tesnijo, ne prepuščajo prepiha, preprečujejo uhajanje toplote in pomagajo pri regulaciji vlažnosti. Piko na i postavi odlična toplotna in zvočna izolacija, kar je ključnega pomena v mnogih sodobnih objektih. Poleg tega so PVC vrata zelo prijetna za uporabo, mehanizmi odlično delujejo in ponujajo prijetno izkušnjo tudi pri dolgoročni uporabi. Računamo lahko na to, da bomo s takšnimi vrati zelo zadovoljni.

Predvsem na vhodu bodo PVC vrata prepričala s številnimi prednostmi. Opremimo jih lahko z razno dodatno opremo, poleg tega jih lahko prilagodimo tako, da dosežemo tudi lepši vizualni izgled. Na voljo so tudi v imitacijah drugih materialov ali pa jih z drugimi materiali dejansko kombiniramo, dober primer je recimo zasteklitev. Najdemo lahko tudi zelo dovršena in napredna PVC vrata, tudi pametna vrata, ki se odlično podajo v sodobna stanovanja.

Share