Kakšen material je najbolje izbrati za steklenice za vodo

Kakšen material je najbolje izbrati za steklenice za vodo

Dejstvo je, da na kakovost vode vpliva tudi material, iz katerega so narejene kozarci ali steklenice za vodo. Najrazličnejše vrste plastike so precej problematične pa tudi sporne, saj v vodo in druge napitke lahko izločajo nezaželene in celo nevarne snovi. Po drugi strani pa za steklo velja, da je inerten material, ki v vodo ne izloča ničesar – niti nezaželenih snovi niti vonja ali kakršnega koli okusa. Prav tako pa je steklo v primerjavi s plastiko precej bolj trajnostni material, ker se lahko reciklira v izdelke povsem enake kakovosti.

Tudi strokovnjaki priporočajo, da naj raje pijemo iz steklenice za vodo, ki je izdelana iz steklene embalaže. Na takšen način bomo dobro poskrbeli za svoje zdravje, hkrati pa učinkovito zaščitili še svoje naravno okolje. Številni izdelki, ne samo steklenice za vodo, so dandanes izdelani iz stekla, medtem ko se umetni materiali uporabljajo samo za vitalne dele, pri katerih je to nujno za samo funkcionalnost – zamaški, zaščitne nogavice pri stekleničkah.

Kaj še priporočajo strokovnjaki

Poleg tega, da je izbira steklenice za vodo iz stekla boljša izbira za nas, nas strokovnjaki opozarjajo na še nekatera druga dejstva, ki so povezana s pitjem vode.  Odrasla oseba naj bi na dan popila vsaj dva litra vode. Piti pa je treba predvsem kakovostno vodo. Pri svojem dobavitelju bi morali prav vsi preveriti čistost vode, ki jo pijemo. Če ta ni dovolj kakovostna, lahko za njeno kakovost poskrbimo tudi s pomočjo dobrega filtracijskega sistema.

Pitna voda ni vedno na voljo, zato jo je dobro imeti s seboj v steklenici za vodo ali v bidonu.

V umetno ustvarjenem okolju se vibracijska struktura vode poruši. To seveda prav tako vpliva na kakovost pa tudi na sam okus. Piti je treba strukturirano vodo, ki jo lahko kaj hitro spoznamo po okusu.

Darila v obliki stekleničk za vodo iz stekla

Bliža se čas velikih obdarovanj in prav steklenice za vodo s potiskom in v ličnih podobah so lahko izvrstna izbira darila, in to za prav vse družinske člane. Sicer pa so takšna darila zelo priljubljen promocijski material najrazličnejših podjetnikov, ki se prav tako dobro zavedajo, da vse več ljudi vodo nosi s seboj in da radi pijejo iz steklenice, ki je narejena iz varnega materiala.

Kakšne lične steklenice za vodo iz kakovostnih materialov so vam na voljo, pa lahko preverite tudi v spletnih prodajalnah, kjer je ponudba še bolj bogata pa tudi cenovno bolj dostopna.

Značilnosti kvalitetne termovke

Ko odidete na kakšen krajši ali pa daljši izlet, je vaša obvezna spremljevalka verjetno tudi termovka. Težko si namreč predstavljate uživanje prostega časa brez vroče kave ali brez hladnega napitka. Termovke so tako dobrodošel pripomoček za prav vsak letni čas, ne glede na to, ali je zunaj ekstremni mraz ali pa blizu 40 stopinj Celzija. V hladnem delu leta v njih prenašamo toplo kavo ali pa čaj; v toplejšem pa ravno prav ohlajeno pijačo.

Kako dolgo bo pijača ostala primerno hladna ali topla, pa je vsekakor v veliki meri odvisno od same termovke. Proizvajalci tovrstnih pripomočkov zagotavljajo, da pijača v njih ostaja topla ali hladna nekje od 6, 12 pa tudi do 24 ur.

Termovka z eno ali dvojno steno

Na sploh je za termovke značilno, da lahko vsebujejo eno ali pa dvojno steno. Med dvojno steno se pogosto nahaja zrak, ki preprečuje oziroma v veliki meri zmanjšuje segrevanje ali hlajenje pijače. Sicer pa se takšna sredstva med seboj razlikujejo tudi glede na samo namembnost, posledično tudi po obliki in ne nazadnje še po dimenziji. Na voljo so celo takšne v obliki vrčev, ki so dodatno izolirani. Slednje najpogosteje videvamo v domačih prostorih, saj niso primerni za potovanja oziroma izlete.

temovke
V hladnih dneh nam bo topel napitek iz termovke hitro povrnil energijo.

V hladnih dneh nam bo topel napitek iz termovke hitro povrnil energijo.

Najpogosteje lahko kupimo termovko s prostornino 0,75 ali 1 litra. Kupec se praviloma odloči za nakup takšne, ki je narejena iz nerjavečega jekla. Kupci postajamo vse bolj okoljsko ozaveščeni in zato želimo, da so termovke izdelane iz recikliranih materialov.

Kateri materiali so najboljši za izdelovanje termovk

Notranjost termovke je lahko izdelana iz stekla. Takšna je veliko bolj higienska, obenem pa tudi precej bolj praktična za čiščenje. Kljub temu pa je njena slabost krhkost. To pomeni, da se njen notranji del lahko zelo hitro poškoduje oziroma poči. Odlična alternativa steklu je lahko na primer kovinska bučka, saj je za uporabo zelo praktična. Bučke iz kovine so praviloma izdelane iz nerjavečega jekla ter so učinkovito odporne tudi na korozijo.

Za plastične bučke pa je značilno, da precej slabo zadržujejo toploto ter so veliko bolj občutljive na velike temperaturne spremembe. To pa lahko povzroča tudi razpoke.

Share