Kdaj pa kdaj je obnova kopalnice nujno potrebna

Kdaj pa kdaj je obnova kopalnice nujno potrebna

Kdorkoli je kadarkoli v življenju bil odgovoren za nepremičnino, najemniško ali lastno, ve, da je kopalnica ena izmed tistih reči v stanovanju, ki preprosto potrebuje prenovo vsaki dve desetletji. Zato, ker se vsak kopalniški element uporablja dnevno in ker je v prostoru veliko vlage je obnova kopalnice vsake toliko časa res potrebna.

Nekateri se odločijo le za menjavo kopalniških elementov, ki so dotrajani, lahko pa se odločimo, da bo obnova kopalnice obsežnejša in bo torej zahtevala tudi druga dela, kot je polaganje keramike.

Pod polaganje keramike spadajo vsa opravila, ki se tičejo ali obnove obstoječih ploščic in menjava ali čiščenje fugirne mase, lahko pa da se odločimo, da bo obnova kopalnice vključevala tudi popolno novo polaganje keramike v celotnem prostoru.

Pomembne odločitve, ki vplivajo na polaganje keramike

Moramo se zavedati, da niso vse ploščice izdelane na enak način. Obstaja več različnih pristopov k izdelavi, ki določajo različne lastnosti, kar pomeni, da ni vsak tip ploščic primeren za vsako uporabo. Vsak lahko ve, da v primeru, da je obnova kopalnice obsežna, verjetno menjamo tako talne kot stenske ploščice, ki se med seboj razlikujejo po nekaterih lastnostih, torej moramo biti med izbiranjem pozorni, da izberemo tip primeren svoji namembi in se ne zanašamo le na zunanji izgled.

Na zunanji izgled kopalnice lahko zelo vpliva polaganje keramike v prostoru. Najbolj znana načina za polaganje ploščic sta poravnan ali malo bolj razmetan način polaganja. Pri prvem načinu naša obnova kopalnice ohrani bolj klasičen izgled, saj se za ta način odločamo po navadi z manjšimi ploščicami, velike plošče pa zgledajo fenomenalno, če se odločimo ,da ne želimo imeti vseh fug poravnanih v točne mreže. Tako tudi optično povečamo prostor, saj pri večjih ploščicah vidimo manj fugirnih črt, ki vizualno prekinejo kontinuirano linijo zidu. Prav tako smo samo pozorni na to, da svetle barve lahko navidezno povečajo prostor.

Share