Kolesarska oblačila za udobno kolesarjenje

Kolesarska oblačila za udobno kolesarjenje

Za premagovanje najrazličnejših kolesarskih podvigov ni pomembno le dobro kolo, temveč tudi celotna kolesarska oprema kamor spadajo tudi kolesarska oblačila. Kolesarski dresi ne pridejo prav le aktivnim športnikom temveč tako za vse ostale rekreativce, ki jim je kolesarjenje v veselje.
Dandanes so kolesarska oblačila povsem drugačna kot so bila v zgodovini. Odlikujejo jih udobni materiali, ki skrbijo za dihanje kože in odvajanje vlage. Kolesarski dresi so zaradi napredka v materialih tako hitreje suhi, kolesar tako nima občutja neugodja zaradi potu.
Ker se kolesari tudi v zimskem letnem času pazite tudi, da boste kolesarska oblačila kupovali letnemu času primerno. Kolesarski dresi se glede na letni čas razlikujejo. Materiali, ki so uporabljeni za zimo so navadno tudi rahlo debelejši, skrbijo da se telo ne ohladi in da material ne prepiha. Pomembne so tudi kolesarske hlače in kolesarske rokavice, ki skrbijo da roke ne bodo preveč ozeble. Pomembno je, da se ne oblečete preveč, zato so dandanes kolesarski dresi za zimo izdelani iz materiala, ki ima na notranji strani drugačno blago kot na zunanji, kar deluje kot dvoslojno oblačilo. Novi materiali poskrbijo tudi, da se vaše telo ne bo preveč segrelo. Če želite ohraniti toploto v telesu in se izogniti nepotrebnim zdravstvenim težavam, potem je zagotovo priporočljivo, da si kolesarska oblačila prilagodite letnemu času primerno. Dobra kolesarska oprema je predpogoj za udobno kolesarjenje.
Da bo vožnja kolesa ne samo udobna temveč tudi varna skozi vso leto poskrbi dober servis koles. Za redno vzdrževanje moramo skrbeti, če želimo da je naše kolo vozno več let, zato je letni servis koles ključnega pomena. Najbolj priporočljivo je servis koles opraviti po končani kolesarski sezoni predvsem zato, da kolo primerno servisirajo in pripravijo za uporabo že za naslednjo sezono. Serviserji koles se bodo tako vašemu kolesu strokovno posvetili in hitro ter učinkovito opravili vzdrževalno delo brez zapravljanja časa.

Share