Kvalitetno čiščenje DPF filtra ima številne prednosti

Kvalitetno čiščenje DPF filtra ima številne prednosti

DPF filter je obvezen element izpušnega sistema vseh dizelskih avtomobilov. Njegova glavna naloga je zadrževanje izjemno nevarnih trdnih delcev, ki se nabirajo na satovju filtra. DPF filter ima to sposobnost, da samodejno sproži postopek regeneracije, ki se izvaja pogosteje, če je DPF filter bolj zamašen. V izogib popolni zamašitvi, je zato priporočljivo čiščenje DPF filtra na vsakih 80.000 do 100.000 km, s čimer podaljšate tudi njegovo življenjsko dobo.

Kar je najbolj pomembno je, da se kvalitetno čiščenje DPF filtra izvaja popolnoma brez dodanih aditivov, ki bi bili škodljivi za okolje. Torej gre za izjemno učinkovit postopek, ki je hkrati tudi okolju prijazen. Celoten proces poteka v posebni žarilni peči in s pomočjo strojev za izpihovanje saj, zaradi česar ostane pretočnost filtra na bistveno višji ravni kot je bila pred njegovim čiščenjem. Če k temu dodamo še cenovno ugodno storitev, potem je čiščenje DPF filtra na https://www.strajnar.si/ciscenje-dpf-filtrov/ vsekakor vredno razmisleka.

Izpušni sistemi so najbolj izpostavljen del vozila

Ali ste kdaj razmišljali, zakaj se nahajajo cevi na podvozju vašega avtomobila? Gre za izpušni sistem, katerega glavna naloga je odvajanje plinov iz motorja v ozračje. V ta namen so vsi izpušni sistemi sestavljeni iz različnih delov, ki poskrbijo za usmerjanje plinov, dušijo hrup in vplivajo na nemoteno delovanje motorja. Dolgi so približno 3 metre, njihova oblika pa je odvisna od motorja in tipa vozila.

Servis izpušnih sistemov je zelo iskana storitev, saj gre za sistem, ki se nahaja na podvozju avtomobila. To pomeni, da so izpušni sistemi pogosto podvrženi številnim poškodbam ali okvaram, kar najhitreje opazite po nenavadnem zvoku izpod avtomobila. V tem primeru je nujen obisk servisa izpušnih sistemov, kjer vam strokovno osebje vaš izpušni sistem ustrezno pregleda in po potrebi popravi. Čeprav imajo izpušni sistemi običajno dolgo življenjsko dobo, pa jih je potrebno kdaj tudi zamenjati, kar najbolje oceni servis izpušnih sistemov.

Share