Naravna kozmetika je vedno najboljša izbira

Naravna kozmetika je vedno najboljša izbira

Na trgu kozmetičnih izdelkov imamo ogromno izbire. Seveda se odločamo za tiste, ki najbolje odgovarjajo našim potrebam, a še vedno lahko izbiramo med izdelki z različnimi porekli in sestavinami. Največja razlika je med naravnimi in sintetičnimi izdelki, pri čemer načeloma velja, da je naravna kozmetika boljša izbira.

To sicer ni povsem zanesljivo pravilo, tudi sintetični izdelki so lahko primerni za nego telesa, pravzaprav so v nekaterih primerih celo priporočljivi. A za vsakdanjo nego, predvsem za občutljivo kožo na obrazu, je pametno izbirati naravne izdelke, ki so do našega telesa bolj prijazni.

To gotovo že dobro vedo tisti, ki imajo občutljivo kožo in kakšne reakcije na agresivna sredstva v sodobni kozmetiki. Naravne sestavine so bistveno bolj prijazne do kože, pomagajo nam odpraviti kakšne blage težave, lahko pa naslovimo tudi večje probleme. V ponudbi je namreč raznovrstna naravna kozmetika, ki v praktično vsakem primeru predstavlja ustrezno alternativo sintetičnim izdelkom. Veliko ponudbe dobimo na področju sredstev za redno nego kože in las, dobimo tudi naravna mila za roke, naravne dezodorante in druge izdelke, ki jih pogosto uporabljamo.

naravna-kozmetika-eparfumerija
V ponudbi trgovcev je naravna kozmetika vedno bolj zanimiva

Naravna kozmetika, ki jo bomo pogosto uporabljali

Čeprav kozmetične izdelke uporabljamo zato, da bi izboljšali zdravje in izgled svojega telesa, lahko organizmu s temi sredstvi tudi škodujemo. Posebej veliko je to tveganje pri izdelkih, ki jih uporabljamo pogosto, saj se obremenitve na telesu kopičijo in stopnjujejo. Zato je zelo pametno izbirati naravne izdelke za ta namen.

Odličen primer so vlažilne kreme za obraz, ki jih praviloma uporabljamo kar vsakodnevno. To je kozmetika, ki je v stiku z občutljivimi deli našega telesa – koža na obrazu se hitro odzove na obremenitve, pokažejo pa se tudi dolgoročne posledice. Zato nega obraza zahteva uporabo koži prijaznih sredstev, izogibamo se agresivnim sestavinam, kozmetiko pa s kože po ustreznem času tudi temeljito odstranimo. Tu ima naravna kozmetika veliko prednost, saj pri redni uporabi dnevnih in nočnih krem ter drugih kozmetičnih sredstev kože ne obremenjuje.

Redno bomo uporabljali še nekatera druga sredstva za nego telesa. Gotovo gre omeniti mila in šampone, s katerimi se umivamo. Milo za roke uporabljamo večkrat na dan, prav tako bomo redno uporabljali kozmetiko za prhanje in za umivanje las. Morda pride tu v poštev tudi naravna kozmetika za kakšne posebne namene, recimo za nego nohtov, ustnic in podobno, a teh sredstev praviloma ne uporabljamo tako pogosto.

Naravna kozmetika in sredstva, ki koristijo telesu

Že z osnovno kozmetiko lahko veliko storimo za dobrobit svojega telesa, sploh za kožo. Vlažilne kreme za obraz imajo odličen učinek, ohranjamo lahko zdravje in lep izgled občutljive kože. A tudi telo samo ima pri tem pomembno nalogo, saj mora sproti obnavljati občutljiva tkiva, kar preprečuje zgodnji pojav znakov staranja. Zgolj naravna kozmetika nam pri tem ne bo v zadostno pomoč.

sredstva-v-naravni-kozmetiki
Neprimerne snovi lahko koži škodujejo, bolje se bo za nego telesa obnesla naravna kozmetika

Za ohranjanje mladostnega videza in zdravega telesa se priporoča hidrokolagen, ki je nujna sestavina za dobro delovanje organizma. Telo kolagen proizvaja samo, a s starostjo ta zmožnost hitro upade – zato se pojavijo znaki staranja. Kolagen je skupina beljakovin, ki deluje kot gradnik mnogih telesnih tkiv, najbolj očitno se uporablja za obnovo hitro rastočih tkiv, predvsem kože. Zato naravna kozmetika ne more povsem preprečiti pojava gub, izpadanja las in drugih znakov staranja, saj ti izvirajo iz pešanja samega telesa. Če nadomestimo pomanjkljivo proizvodnjo kolagena, lahko dosežemo veliko boljši učinek. Za ta namen uporabimo hidrokolagen, to je hidroliziran kolagen, ki ga naš organizem lahko absorbira in uporabi za obnovo telesnih tkiv.

Seveda se splača pomisliti tudi na druga hranila, ki imajo ključno vlogo pri dobrem delovanju telesa. Večino hranil dobimo s hrano, a za lep izgled in dobro počutje skrbijo tudi mikrohranila, ki jih bomo morda želeli jemati kot prehransko dopolnilo, včasih pa ima koristne dodatne sestavine tudi naravna kozmetika.

Katera je najboljša naravna kozmetika?

Treba je vedeti, da kozmetika ni avtomatsko dobra samo zato, ker ima naravne sestavine. Odločati se moramo za kvalitetne izdelke, s katerimi lahko dosežemo dobre rezultate.

Najlažje bomo to zagotovili tako, da se odločamo za uveljavljene in cenjene znamke. Na področju naravne kozmetike je to gotovo znamka Madara, to je podjetje iz Latvije, ki pripravlja številne domiselne rešitve za naravno nego telesa. Njihovi izdelki so zelo priljubljeni ravno zato, ker imajo odličen učinek na telo, so zelo prijazni do občutljivih tkiv, njihova sestava pa je dobro preverjena. Vse to so odlike, ki jih mora imeti kvalitetna naravna kozmetika. Ne glede na to, za katera sredstva se odločamo, bomo sledili tem prioritetam, tako dobimo kvalitetno kozmetiko, s katero bomo zadovoljni.

Znamka Madara ima tudi na našem trgu številne koristne izdelke, ki jih lahko vključimo v svojo rutino telesne nege. Seveda pa bomo na prodajnih policah trgovcev našli še druga znana imena in atraktivne izdelke, ki so prav tako priporočljivi. Kvalitetna naravna kozmetika se bo odlično izkazala, če vložimo vsaj nekaj truda v izbiro pravih izdelkov.

Share