Nova izkušnja pri ogledu filmov

Nova izkušnja pri ogledu filmov

Filmske uspešnice so namenjene ogledu v kinu, a tega se ne držimo vedno č vedno pogosteje se namesto za kino vstopnico odločimo za ogled doma, na kakšnem manjšem zaslonu. Pri tem seveda nismo deležni iste izkušnje, še posebej če se poslužimo kakšnega prenosnega računalnika ali podobnega manjšega zaslona. Lahko pa si to izkušnjo močno nadgradimo, če se opremimo z ustreznimi pripomočki.

Najboljšo kino izkušnjo seveda pričara projektor. To je lahko zelo dobra izbira, ni pa tako pogosta, kot bi si mislili. Vseeno gre za znatno investicijo, ne samo denarja, žrtvovati je treba tudi nekaj prostora, ki ga v sodobnih stanovanjih ni na pretek. Poleg tega je treba poskrbeti še za razno dodatno opremo, to so najprej že nosilci za projektorje, potrebujemo tudi platno, nato pa še široko zbirko drugih naprav za popolno kino izkušnjo. Če se za tak projekt odločimo, bo treba v oblikovanje domačega kina vložiti dovolj denarja ter veliko časa in truda. Če delo opravimo le na pol, rezultat ne bo posebej prepričljiv.

Če pa se dela lotimo tako, kot je treba, bo lahko projektor naredil veliko razliko pri ogledu filmov v udobju domačega kina. Za popolno izkušnjo poskrbijo detajli, recimo nosilci za projektorje, seveda pa največji učinek pričakujemo od glavne opreme – to je v prvi vrsti projektor, izjemno pomembno pa je tudi ozvočenje. V domačem kinu lahko uredimo popoln prostorski zvok, še posebej z novimi standardi, ki optimalno izkoristijo stropne zvočnike in podobne rešitve. Tako kot nosilci za projektorje so pomembni tudi nosilci za zvočnike, da lahko pravilno uredimo cel sistem. Če se delu dovolj posvetimo, bo končni rezultat naravnost navdušil – deležni bomo prave kino izkušnje, ne da bi morali za to obiskati kino in plačati za vstopnico. Gotovo bodo nad doživetjem navdušeni tudi vsi gostje, ki jim bomo predstavili domači kino!

Share