Otroški voziček

Otroški voziček

Otroški voziček ni več to kar je bil toliko let nazaj. Z leti se je vse to spremenilo. Otroci potrebujejo mnogo več, kot smo potrebovali mi. Vedno bolj je poskrbljeno za udobje in zaščito naših najmlajših. Obstajajo pa tudi zakonski predpisi, ki poskrbijo za varnost naših najmlajših, naj bo to v prometu ali kjerkoli drugje.

Poznamo več vrst otroških vozičkov.

Otroški voziček z košaro je namenjen samo dojenčkom. Košara je opremljena z blagom ima pa tudi zaščito pred slabim vremenom in soncem.

Vozički z košaro in avtosedežem, to je drugo ime za voziček 3 v 1.

Vozički marele so vozički za večje otroke, ki lahko že sami sedijo. Voziček ima tudi mali dežniček, ki otroka ščiti pred soncem.

Vozički za dvojčke so namenjeni dvojčkom. Vozički za dvojčke se ne razlikujejo veliko od navadnih vozičkov. Edina razlika je v tem, da so namenjeni dvojčkom. Razlikujejo pa se tudi v ceni. Le ti so občutno dražji kot navadni.

Postelja za dojenčka

Postelja za dojenčka ali zibelka je namenjena novorojenčku in ravno tako je koristna za mamico. Matere potrebujejo od 2 do 6 tednov za okrevanje po porodu, če je vse normalno potekalo. Materi se je boleče sklanjati in dvigovati otroka iz postelje za dojenčka.

Postelja za dojenčka je po navadi iz lesa, čeprav imamo dan danes ogromno materialov, ki spominjajo na naraven les. Ravno tako so močni in kakovostni. Kot recimo plastika, mnoge imajo tudi železno ogrodje.

Posteljo za dojenčka moramo kmalu zamenjati z novo, saj jo vaš otrok preraste. Kadar pa so starši v finančni stiski, ali nočejo po nepotrebnem zapravljati denarja pa obstaja druga alternativa. Starši se lahko odločijo za otroško posteljo, ki ima nastavitve višine.

Po navadi imajo posteljice tri višine. Najvišja je za dojenčke, nato se starost otroka in nastavitve premikajo navzdol. Z nakupom otroške posteljice privarčujemo pri prostoru, času in denarju.

Share