Parketi so vse bolj popularne talne obloge

Parketi so vse bolj popularne talne obloge

Parket je talna obloga, ki se za prekrivanje tal uporablja že stoletja, verjetno tisočletja. Ljudje so že v starih časih prekrivali tla svojega bivališča z lesom in tako naredili tla toplejša in bolj prijetna za hojo.

Parketi so popularni tudi danes, vendar z razliko, da imamo danes veliko več vrst parketov. Parketi se razlikujejo po lesu iz katerega so narejeni, les iz katerega so narejeni pa je lahko pridobljen iz bukve, hrasta in ali drugih vrst dreves. Seveda se parketi razlikujejo tudi po vrsti, poznamo oljen parket, klasični parket, lakirani parket in tako dalje. 

Torej danes obstaja velik vrst parketov. Vsi parketi pa so znani po tem, da so nekoliko dražji od ostalih produktov, ki jih lahko položimo po tleh. Vendar v kolikor jih pravilno vzdržujete, to pomeni, da jih redno lakirate, brusite ali oljite, vam bo parket zdržal več generacij. 

Olje za parket, je obvezna oprema

V kolikor imate doma na tleh položeni oljeni parket, mora biti vaša obvezna oprema tudi olje za parket. Olje za parket vašim tlom omogoča, da obdržijo naravni videz kar najdlje možno, poleg tega ščitijo parket pred praskami in naredijo sijoč videz. Oljeni parket na trgu velja za nekoliko dražjega, vendar se njegov nakup vseeno izplača, če prisegate na kakovost.

Olje za parket lahko kupite v praktično vsaki trgovini namenjeni lesarskim izdelkom in pohištvu. Seveda lahko naročite tudi preko spleta.

Torej v kolikor se odločate za nakup parketa, za vaše stanovanje ali hišo, si morate zagotovo ogledati vse vrste parketa, ki so trenutno na razpolago. Vedeti morate, da boste morali parket vzdrževati, v kolikor želite da bo ostal v hiši za prihodnje generacije. V kolikor pa se boste odločili za oljeni parket potem vedite, da je olje za parket vaša obvezna oprema in vsaj enkrat leto boste morali vaš parket tudi premazati. 

Share