Poliranje avtomobila v domači garaži

Poliranje avtomobila v domači garaži

Se lahko poliranja lotimo kar v lastni režiji? Najbolj priporočljivo je to delo zaupati strokovnjakom, ki bodo nalogo zanesljivo opravili z najboljšimi možnimi rezultati. Po drugi strani pa lahko manjše posege brez skrbi opravimo tudi doma, s tem pa nekaj evrov še prihranimo. Seveda ne bo šlo brez nekaterih nujnih kosov opreme, delu pa bo treba nameniti nekaj časa in truda. Zelo dobrodošlo je, če dobro vemo, kaj delamo – o poliranju se je možno hitro poučiti na internetu, upoštevati je treba tudi navodila proizvajalcev in prodajalcev opreme. Polirna pasta za avto gotovo vsebuje tudi nekaj napotkov za uporabo, ki se lahko izkažejo za zelo uporabne.

Večinoma pa bodo poliranje avtomobila v domači garaži izvajali tisti, ki so že kolikor toliko seznanjeni z opravili vzdrževanja svojega jeklenega konjička. V takšnem primeru ni velikih bojazni, da bi lahko povzročili kakšne posebne negativne posledice. Če se poliranja lotimo zato, ker bi radi odpravili kakšne poškodbe, na primer praske ali odrgnine, lahko v najslabšem primeru stanje nekoliko poslabšamo, a še vedno bo možno vse popraviti s pravilnim poliranjem.

Za poliranje avtomobila v lastni režiji ne bomo potrebovali veliko opreme. Nujna je gotovo polirna pasta za avto, pri tem se splača izbrati kakovosten izdelek, s katerim bo lažje priti do dobrih rezultatov, tako da je tudi za začetnike investicija v kakovostno pasto smiselna. Doma bomo poliranje avtomobila najbrž opravljali ročno, to pomeni, da bomo potrebovali še vato za poliranje, ki omogoča natančen in učinkovit nanos paste na karoserijo. Ta kombinacija je že dovolj za osnovno poliranje, pravzaprav pa v nekaterih primerih ni potrebna niti polirna pasta za avto, temveč se lahko opremimo s priročnimi sredstvi za odstranjevanje prask.

Sam postopek poliranja je odvisen od tega, s kakšno nalogo se soočamo. Nekatere nečistoče se odstranjuje tudi na druge načine in z drugimi sredstvi!

Share