Pomoč pri suhih in mastnih laseh!

Pomoč pri suhih in mastnih laseh!

Nega las je zahtevna naloga za tiste, ki se soočajo s kakšnimi težavami. Če so naši lasje bujni in gosti, dobro rastejo in nam ne povzročajo preglavic, bo nega precej enostavna. 

Če pa se soočamo z nadlogami, kot je izpadanje las, cepljenje konic, prhljaj in podobno, bomo morali rutino nege las temu prilagoditi.

Nekatere preglavice so precej pogoste, včasih jih lahko tudi uspešno rešimo. A pozorni moramo biti na to, kaj je z lasmi narobe in kaj je treba storiti, da se bo stanje izboljšalo. Običajno bo treba prilagoditi rutino nege las, poslužimo se posebne kozmetike, ki jo ima v ponudbi Star Beauty

Suhi lasje vam ne bodo več povzročali težav

Dokaj pogosto se soočamo s suhimi lasmi in razdražljivim lasiščem. Takšnih las ne moremo enostavno negovati, težko jih stiliramo, lahko se srečamo tudi z drugimi težavami. Ni nujno, da imajo suhi lasje kakšne specifične vzroke, kar pa ne pomeni, da ni možno uspešno posredovati.

Zelo pomembno je, da suhim lasem zagotovimo ustrezna hranila in hidracijo. Tako bomo uspešno ublažili posledice suhih las in lasišča, lahko pripravimo tudi ugodne razmere za nego las, za oblikovanje pričeske, barvanje in druge postopke. 

samponi-za-suho-lasisce

Za ta namen dobimo v ponudbi zanimiv nabor posebnih kozmetičnih sredstev – pripravljajo se sredstva prav za suhe lase, to je seveda najbolj priporočljiva izbira.

Paziti pa moramo na to, da izberemo kvalitetna sredstva, ki lasem dejansko koristijo. Suhi lasje potrebujejo nekaj več nege, zato izbiramo hranilne šampone in balzame. Dobimo tudi posebne izdelke za pomoč pri težavah s poškodovanimi lasmi, uporabimo lahko regenerator, razne losjone in druge rešitve, odvisno od tega, s kakšnimi težavami se srečujemo.

Suhi lasje zahtevajo posebno nego

Prav tako pa je treba suhe lase obravnavati nekoliko drugače, ne le s posebno kozmetiko, temveč tudi z umivanjem in drugim negovanjem. Upoštevati moramo dejavnike, ki lahko lase še dodatno izsušijo, predvsem suhih las ne smemo izpostavljati še dodatnim obremenitvam. 

Zelo pozorni smo v poletnem času, recimo na morju, ko imamo opravka s slano vodo in močnim soncem. Pametno je prilagoditi celotno rutino, da lahko naslovimo suhe lasje.

Tudi mastni lasje zahtevajo prilagoditev nege

Nič drugače ni pri mastnih laseh. Potrebujemo posebno kozmetiko ter poseben načrt nege. Spet se tu srečamo z raznovrstno ponudbo, ki nam lahko pomaga pri vzdrževanju čistih, zdravih in lepih las – na https://www.star-beauty.si/trgovina/po-tipu-las/mastni-lasje je široka ponudba primernih izdelkov, ki jih bomo izbrali za ta namen.

Včasih se priporoča, da se mastni lasje ne umivajo prepogosto, uporabljamo lahko suhe šampone. Na voljo imamo tudi druga sredstva, ki nam olajšajo nego mastnih las. Tu so čistilni pilingi za lase in lasišče, micelarna čistila, regeneratorji in podobno. 

Seveda je treba izbrati tista sredstva, ki bodo kar najbolj učinkovita v našem primeru, včasih je dovolj že to, da nekoliko prilagodimo navade pri umivanju las ali zamenjamo svoj šampon. Če pa odkrijemo kakšne specifične dejavnike za nastanek mastnih las, lahko uporabimo tudi namenska kozmetična sredstva, ki naslavljajo prav te težave. 

mastni-lasje-samopni-za-mastne-lase

V vsakem primeru pa ugotovimo, da imajo mastni lasje dobre rešitve, če smo se pripravljeni posvetiti ustrezni negi, tudi če bo treba nakupiti nekaj nove kozmetike.

V končni fazi niti suhi niti mastni lasje niso nujno velik problem, če uspemo vzdrževati normalno rutino umivanja in nege las. Pametno je ukrepati s postopnimi prilagoditvami, torej ne bomo kar takoj povsem spreminjali svoje rutine in zamenjali celotne kolekcije naše kozmetike. 

Vedno je sicer smiselno nadomestiti sintetično kozmetiko z naravnimi sredstvi, ki las in lasišča ne obremenjuje preveč, že s tem lahko dosežemo dober rezultat. Nato pa bo treba na dolgi rok vzpostaviti primerno rutino, ki nam prinaša najboljše rezultate v naši specifični situaciji.

Share