Prenosni računalnik za igre

Prenosni računalnik za igre

Zelo dolgo je veljalo, da prenosniki preprosto niso dorasli zahtevam, ki jih imajo igričarji. Zanimivo pa je, da so te zahteve vedno večje, medtem ko postajajo prenosniki vedno bolj primerni tudi za takšno uporabo. Gre torej za bliskovit razmah super zmogljivih prenosnikov, ki dandanes odgovarjajo tudi potrebam najzahtevnejših ljubiteljev računalniških iger. Pravzaprav so konfiguracije mnogih igričarskih prenosnikov že povsem primerljive tistim, ki jih občudujemo v zmogljivih namiznih računalnikih.

Omembe vreden preboj se je zgodil z nastopom desete serije grafičnih kartic nVidia, ki predstavljajo priljubljeno izbiro ljubiteljev iger. Te grafične kartice namreč nimajo več posebne različice za prenosnike, temveč bo prenosni računalnik deležen enakih lastnosti kot namizni. Kompromis je treba sicer skleniti pri hlajenju, saj ni prostora za velik hladilnik in ventilatorje, a čipovje je enako. V preteklosti so bili prenosniki opremljeni z osiromašenimi različicami grafičnih kartic, zato niso ponudili prepričljive zmogljivosti. Tudi napredek na drugih področjih se seveda kaže v vedno boljših lastnostih igričarskih prenosnikov – največ pripomore k razvoju prenosnikov za gaming ASUS s svojo serijo igričarskih prenosnikov in komponent zanje. Govorimo predvsem o specifičnih rešitvah pri hlajenju in optimizaciji delovanja komponent, ki zagotavljajo vrhunske zmogljivosti v kompaktnem ohišju.

Prenosni računalnik še vedno postavlja nekatere omejitve, a hkrati dopušča doseganje zavidljivih zmogljivosti. Gaming ASUS serije ponujajo odlično uporabniško izkušnjo, saj poleg vrhunske konfiguracije ponujajo tudi bogato zbirko dodatne opreme. Nepogrešljiv je recimo velik zaslon visoke ločljivosti, ki v izdelkih višjega ranga že presega Full HD ločljivost na diagonali 17 palcev. Poleg tega ponujajo gaming ASUS prenosniki kakovosten zvočni sistem, osvetljeno tipkovnico, obilo prostora za shranjevanje in druge ključne lastnosti. V višjem rangu ti izdelki brez težav poganjajo tudi najnovejše in najzahtevnejše igre, pa tudi kak cenejši igričarski prenosni računalnik lahko ponudi čisto zadovoljivo izkušnjo igričarjem, ki prisegajo na nekoliko manj zahtevne igre in ne potrebujejo dragih bombončkov, kot je recimo 144 Hz osveževanje zaslona.

Share