Prešita odeja 200×220 povsem ustreza našemu ležišču

Prešita odeja 200×220 povsem ustreza našemu ležišču

Odločili smo se za nakup prešitih odej, ki si jih že kar nekaj časa ogledujemo po spletu, natančneje v eni od trgovin, ki je med kupci izjemno priljubljena. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da prešita odeja postane naša, saj se v tem trenutku prodaja po akcijski ceni. Zanjo bomo zato plačali izjemno malo denarja. Poleg prešite odeje pa bomo si bomo kupili še vzglavnik ter rjuho za jogi.

Prešita odeja 200×220 pa seveda ni naša edina izbira. Poleg te dimenzije potrebujemo še iste vrste odeje, le da bo nekoliko manjše dimenzije. Najbolje bo, da se odločimo kar za dimenzijo 200×200. za vse skupaj bomo plačali malo denarja. Nakup pa vsekakor priporočamo prav vsem, ki si želijo hitrega, enostavnega, poceni in tudi nadvse kakovostnega nakupa. Poleg vsega pa lahko kupljeno blago vrnemo in si izberemo drugega, če nam slučajno ne bi ustrezalo.

Posteljnina 200×220 po najbolj ugodni ceni

Določeni elementi, ki jih postavljate v svoje spalne sobe, zagotovo pripomorejo še k lepšemu izgledu. Prav tako pa je pomembno, da vam ti elementi služijo za veliko mero udobja. Še posebej je to pomembno za ležišče, kamor postavljamo lahko kar nam srce zaželi. Vendar pa je najbolj pomembno, da imamo na njih primerno odejo s posteljnino, rjuho ter vzglavnik. Posteljnina verjetno najbolj pripomore k splošnemu izgledu. Zato je pomembno, da smo pri nakupu pozorni tudi na njen izgled. Še pred njim pa je pomembneje, da kupimo posteljnino pravih mer in tako, ki je narejena iz kakovostnega materiala.

Posteljnina je torej lahko različnih dimenzij. Ena med njimi je tudi 200×220. Raziskave kažejo na to, da je posteljnina 200×200 med bolj iskanimi posteljninami.

Posteljnina 200×220 se nahaja tudi v eni od najbolj priljubljenih spletnih trgovin, kjer boste lahko izbirali še med drugimi dimenzijami. Prav vse pa so narejene iz najbolj kakovostnih materialov, na katerih boste spali in počivali najudobneje.

Rjuhe različnih velikosti in materialov

Nikakor si ne moremo predstavljati, da bi bila naša ležišča brez rjuh. Kvalitetne rjuhe so namreč osnovna oprema, ki jo najprej postavimo na ležišče. Preden jih kupimo, moramo vedeti natančne dimenzije. Rjuhe se morajo namreč popolnoma prilegati ležišču. V nasprotnem primeru se zna zgoditi, da nas bodo ves čas ovirale med spanjem in da ležišča nikakor ne bomo mogli urediti na način, kot se spodobi.

V spletni trgovini, kjer vam poleg rjuh ponujajo še drugo opremo za ležišča, boste lahko izbirali med številnimi dimenzijami. Če slučajno želene dimenzije ne boste našli med ponudbo, lahko kontaktirate spletne prodajalce, ki vam bodo v najkrajšem možnem času poskušali priskrbeti želeno dimenzijo rjuhe.

Vsekakor je pomembno tudi to, iz česa so rjuhe narejene. Poskrbeti je treba, da je njihov material kakovosten in kot tak tudi zdrav. Na njih prespimo ali počivamo kar nekaj časa, zato zagotovo vplivajo tudi na naše zdravje.

Napenjalne rjuhe

Tudi napenjalne rjuhe oz. jogi rjuhe so zelo pomemben del posteljnine, saj so osnova ležišča – pri tem je pomembno, da napenjalne rjuhe dihajo, so iz kvalitetnega materiala ter prijetne na otip. Pri nakupu kvalitetne napenjalne rjuhe priporočamo obisk spletne trgovine Odeja, ki ponuja široko in pestro ponudbo jogi rjuh, tudi naprenjalne rjuhe.

Okrasne blazine po akcijski ceni

Okrasne blazine lahko kupimo tudi po akcijski ceni. Pozorni moramo biti na akcije, ki jih organizirajo različni trgovski centri ali spletni ponudniki. Kadar opremljamo dom smo vedno pozorni na ceno. Vsi si želimo porabiti malo denarja za dodatke, ki niso tako pomembni.

Okrasne blazine se po znižani ceni dobijo velikokrat. Kadar gremo v trgovino s pohištvo in kupujemo oblazinjeno pohištvo, moramo biti pozorni tudi na ponudbo okrasnih blazin. Vsaka okrasna blazina žal ne bo imela popusta, vendar se zgodi, da trgovci znižajo tudi tiste, ki si jih bomo zaželeli. Potrebno je malo bolj pogledati ter preveriti vse kar imajo na voljo.

Okrasne blazine, ki se prodajajo na internetu, pa bodo ob znižanju lepo označene. To je prednost internetnega nakupa, saj lahko brez težav pogledamo kateri artikli so v akciji. Ni nam treba hoditi po trgovini gor in dol ter iskati primerne cene za našo denarnico. Na spletu hitro opazimo kaj nam je všeč ter koliko stane. Ravno zato se spletni nakupi vsako leto večajo.

Okrasni vzglavniki za zabavo ob bazenu

Okrasni vzglavniki so odlični tudi za zunanjo uporabo. Namestimo jih lahko a vrtno pohištvo, ki bo tako postalo lepše in tudi bolj udobno. Ko nastopijo poletni meseci, se navadno veliko časa zadržujemo na prostem, kjer jemo, pijemo in se zabavamo. Če imamo doma večji ali manjši vrt, radi pripravljamo vrtne zabave ob bazenu, kjer se skupaj s znanci in prijatelji kopamo ter sončimo.

Okrasni vzglavniki so tu odlični rekviziti, ki nam pomagajo pripraviti prostor za zabavo. Nihče več ni zadovoljne s pustim prostorom za zabave. Vsak gost se razveseli, če opazi lepo urejen prostor za zabavo, zato je priprava lokacije izredno pomembna. Če si želimo svoje goste presenetiti, jim lahko pripravimo prekrasno vrtno zabavo s pomočjo okrasnih blazin.

Okrasni vzglavniki se lahko namestijo tudi na odeje, ki jih razprostremo na trato. Tam bodo gostje lahko bolj sproščeno uživali ob pijači in hrani, ki jo bomo pripravili. Če bomo na vrt namestili še okrasne luči, bo zabava zagotovo popolna in nepozabna za vse naše povabljence.

Vzglavnik iz spominske pene v akciji

Vzglavnik iz spominske pene so navadno dražji od pernatih. Zato kupci vedno čakajo na kakšno izmed akcij, ki jih trgovski centri organizirajo, da prodajo več artiklov. Akcijske cene so veliko bolj prijazne od prvotnih in tako privabijo ogromno število ljudi, ki si želijo prihraniti denar.

Vzglavnik iz spominske pene lahko po akcijski ceni kupimo tudi preko interneta ali pokličemo na telefonsko številko, ki smo jo zasledili v televizijski reklami. Na televiziji je veliko prodajnih oken, kjer različni ponudniki nudijo raznovrstne izdelke. Tam lahko tudi kupimo vzglavnike iz spominske cene. Prihranili bomo predvsem takrat, ko bomo naročili dva vzglavnika ali več. Velikokrat nam tretjega tudi podarijo.

Zimske odeje za tople noči

Zimske odeje so odlične tudi za starejše ljudi, ki imajo radi lahke odeje, saj težkih volnenih ne morejo več sami premikati. Volna je izredno težak material in zato jo starejši ljudje ne marajo preveč. Z leti ljudje izgubljamo moč in mišično maso, zato nam je premikanje težkih predmetov vse težje. Tako moramo vse pogosteje za pomoč prositi svojce in sorodnike.

Zimska odeja pa je v nasprotju z volnenimi odejami izdelane iz lahkotnega gosjega puha in so zato izredno lahke. Takšno prešito odejo bo z lahkoto prijela tudi vsaka starejša oseba, ki se bo želela dodatno pokriti in pogreti.

Zimske odeje lahko starejši uporabijo tudi med gledanjem televizije ali med branjem svoje najljubše knjige. Namestimo jih lahko tudi na kavč, kjer zaradi svojega lepega izgleda, delujejo odlično tudi kot pregrinjalo.

Rjuhe in posteljnina v pravih dimenzijah

Dimenzije so pogosta težava pri izbiri rjuhe, saj imamo opravka z različnimi merami. Nekaj so dimenzije postelje, nekaj drugega dimenzije ležišča, nekaj tretjega pa dimenzije posteljnine oziroma rjuhe. Ker se mora vsa oprema domače spalnice kar najbolje ujemati, si pri izbiri ne moremo privoščiti kompromisov. Skrbno se moramo odločiti za tiste kose, ki se med seboj lepo ujemajo, v prvi vrsti pa smo pozorni prav na dimenzije.

posteljnina 200x200

Posteljnina 200×200

Med zelo uporabne opcije se uvršča posteljnina 200×200, ki odgovarja različnim dimenzijam ležišč. Namenjena je predvsem uporabi na francoskih posteljah z dimenzijami 140×200 ali 160×200, dobro pa se obnese tudi v nekaterih drugih okoliščinah. Že takoj pa opazimo, da posteljnina 200×200 ni namenjena ležiščem 200×200, saj morajo biti rjuhe in odeje večje kot samo ležišče. Tako tudi posteljnina 140×200 ni ustrezna za postelje takšnih dimenzij, temveč za enojne postelje, ki po širini merijo 90 cm.

Kakorkoli, zelo verjetno je, da bo prav posteljnina 200×200 ponudila pravo rešitev za mnoge kupce. Odgovarja namreč francoskim posteljam različnih dimenzij, torej je kot nalašč za tiste, ki spijo v paru. Ker pa so francoske postelje precej priljubljene tudi pri tistih, ki spijo sami, je posteljnina 200×200 seveda ustrezna tudi za tiste, ki nimajo para, a na večji postelji uživajo v dodatnem udobju. Navsezadnje pa se lahko večja posteljnina kombinira tudi z manjšimi ležišči, tako da posteljnina 200×200 včasih odgovarja tudi enojnim posteljam, če le rjuhe in odeje niso v napoto pri takšni kombinaciji.

V vsakem primeru je najbolje izbrati popolno opremo glede na dimenzije ležišča. Posteljnina 200×200 je prava izbira za ležišča dimenzij 140×200 in 160×200, to so francoske postelje v standardnih velikostih. Poleg dimenzij pa moramo poskrbeti še za to, da komplet posteljnine vključuje vse potrebne kose.

 

rjuhe

Kaj vključuje posteljnina 200×200?

Posteljnina 200×200 v kompletu vključuje vse tiste kose, ki jih potrebujemo za opremljanje francoske postelje oziroma ležišča v dimenzijah 140×200 ali 160×200. Običajno gre za komplet prevlek za vzglavnik in prevlek za odejo, priložena je lahko tudi napenjalna rjuha za ležišče. Seveda rjuhe in prevleke dopuščajo nekaj prilagoditev, zato niso vsi kompleti enaki. V nekaterih primerih najdemo v kompletu dve prevleki za vzglavnik, kar je pogosta praksa, saj se takšne posteljnine običajno uporabljajo na francoskih posteljah z dvema vzglavnikoma. Pri izbiri rjuhe pa moramo biti pozorni na to, da dimenzije ustrezajo ležišču – napenjalne rjuhe ne dopuščajo toliko svobode, čeprav so praviloma dovolj prilagodljive, da se skladajo tako z ležišči 140×200 kot 160×200.

Posteljnina 140×200

Za enojne postelje je prava izbira posteljnina 140×200. Ležišča enojnih postelj merijo 90×200 cm, dokaj pogosta so tudi ležišča 100×200 cm, ki nudijo nekaj dodatne širine za več udobja. V vsakem primeru morajo rjuhe in odeje pokrivati večjo površino, zato je 140 cm širine idealna izbira.

Včasih se tudi za enojne postelje uporablja posteljnina 200×200, predvsem pri večjih ležiščih. Seveda včasih tudi tisti, ki spijo sami, uporabljajo večjo posteljo za dodatno udobje, torej pride spet v poštev posteljnina 200×200.

Rjuhe in odeje so običajno precej večje od površine samega ležišča, zato moramo izbiro posteljnine prilagoditi njim, ne samemu ležišču. Izjema so napenjalne rjuhe.

Otroška posteljnina

Še nekaj več dela utegnemo imeti pri opremljanju otroške sobe. Tam postelja zahteva uporabo prilagojene opreme, sploh pri mlajših otrocih, ki spijo na manjšem ležišču. V poštev pride otroška posteljnina, ki mora biti s svojimi dimenzijami prilagojena manjšemu ležišču.

Običajno je to otroška posteljnina 60×120 ali 80×120. Seveda pa tudi otroci že kmalu spijo na standardni enojni postelji, saj dodaten prostor ponuja dodatno udobje. V tem primeru otroška posteljnina meri 140×200 cm, kot to velja tudi za običajno enojno posteljo.

Vzglavnik za otroke naj bo skrbno izbran izdelek

Naši otroci tako kot mi starejši potrebujejo primerna ležišča, na katerih počivajo. Potrebno je poskrbeti, da je tako ležišče dovolj veliko in da se na njem nahaja vse, kar potrebujemo za prijeten in kakovosten nočni spanec ali pa le za dnevni počitek. Pri tem osrednjo vlogo igra tudi vzglavnik.

Vzglavnik za otroke se že na prvi pogled razlikuje od vzglavnikov, ki so namenjeni starejšim osebam. Tako vzglavniki so namreč veliko manjše narave.

Vzglavnik za otroke naj bo tudi primerno oblikovan. Otroku lahko privoščimo poseben anatomski vzglavnik, ki v tem trenutku na trgu velja za enega od najbolj priljubljenih oblik ter vrst vzglavnikov. Raziskave so pokazale, da se na takih vzglavnikih lahko izjemno dobro spi in da se lahko popolnoma prilegajo našim in tudi otroškim glavam. Priljubljeni pa so tudi vzglavniki, ki so narejeni iz posebnega perja. Ti veljajo za zelo zdravo izbiro vzglavnika.

Share