Prezračevalni sistem in njegova ključna vloga

Prezračevalni sistem in njegova ključna vloga

Premalo se zavedamo, da je zrak dobrina. V stanovanju, poslovnem prostoru, objektu smo pripravljeni vlagati v nepomembne stvari, ki so po navadi zgolj trenutna modni trend. Velikokrat pa se ne zavedamo pomena čistega in svežega zraka. Le ta je zelo pomemben za naše zdravje in obstoj. Brez zraka enostavno ne moremo živeti. Nemško podjetje Zehnder se tega zaveda, saj se ukvarja z prezračevalni sistemi.

Podjetje Zehnder se mora držati gradbene zakonodaje. Le ta predpisuje, da morajo objekti izgubljati čim manj toplote za ogrevanje. Stara vrata in okna se zamenjujejo z novimi, s popolno priporo, saj ne prepuščajo zraka. In zaradi tega se v prostorih, kjer se biva in dela pojavlja vlaga, plesen in drugi problemi.

Okna in vrata lahko odpiramo in prostore prezračujemo.

V sodobnih stavbah težave rešujejo z prezračevalnem sistemom, saj se toplota vrača nazaj iz zavrženega zraka.

Podjetje Zehnder se ukvarja že vrsto let z prezračevalnimi sistemi in je pravi strokovnjak na tem področju ima tudi veliko kupno moč v Sloveniji.

Stanovanjski objekti so v preteklosti nenehno dihali, zaradi načina gradnje. Boljša kakovost je bila tudi zraka. Veliko pozitivnih sprememb so prinesli tudi novi trendi gradnje. Pojavili pa so se tudi novi izzivi kot recimo zatohel zrak v prostoru, plesen, neprimerna zračna vlažnost. ,… Zatesnjene hiše so prinesle energetsko učinkovitost, odnesle pa zračnost.

Prezračevalni sistem in njegova ključna vloga

Prezračevalni sistem je nujno potreben, da imamo čist in svež zrak. 20 000 litrov svežega zraka naj bi človek vdihnil. Ljudje večino časa preživimo v zaprtih prostorih, zato je kakovost zraka bistvenega pomena. In ravno zato je prezračevalni sistem tako pomemben.

Slabemu zraku ne smemo biti izpostavljeni dlje časa to lahko vodi do različnih bolezni, kot so alergij, vnetij,… Za človeka radon ne predstavlja tveganja, probleme delajo kratkoživi razpadni produkti, saj so vedno prisotni v zraku skupaj z njimi.

Share