Prezračevalni sistemi delujejo na prenos energije

Prezračevalni sistemi delujejo na prenos energije

Prezračevalni sistemi so nujen del vsake novogradnje, kjer s pomočjo prenosa energije poskrbijo, za optimalno izmenjavo nasičenega in svežega zraka. Življenjska doba prezračevalnih sistemov je izredno dolga, saj so narejeni tako, da nimajo mehanskih delov, ki se pri vsaki napravi po določenem obdobju delovanja pokvarijo. Vsaka okvara pa prinaša nove stroške za popravilo ali za zamenjavo uničenega dela. Ker so pri centralnih napravah premikajoči le ventilatorji, nimamo dodatnih skrbi. 

Prezračevalni sistemi tako ne potrebujejo servisiranja. Pomembno je le, da jih mi sami redno preverjamo in si tako zagotavljamo odlično delovanje. V kolikor pa opazimo določeno odstopanje, takoj pokličemo proizvajalca, ki nam bo poslal usposobljenega serviserja. Le nam bo lahko konkretno pomagal. 

Prezračevalni sistemi, ki so centralni, lahko prezračijo celotno hišo ali celoten bivanjski del. Z eno napravo bomo tako lahko prezračevali več prostorov. Medtem ko bomo lokalno prezračevaje navadno namestili le v najbolj obremenjen prostor v hiši in ga ne bomo vgradili v vsako steno našega doma. 

 

Prezračevanje z rekuperacijo za boljšo produktivnost zaposlenih

Prezračevanje z rekuperacijo je nujno potrebno v vseh prostorih, kjer se dnevno nahaja ali zadržuje več ljudi, ki kvaliteten in čist zrak, hitro porabijo. To se dogaja v vseh pisarnah, kjer je skupaj dela več zaposlenih. V nasičenem zraku pa vsakdo resnično težko kvaliteto dela. Delavci postanejo zaspani in njihovo možgansko delovanje se upočasni. 

Prezračevanje z rekuperacijo bo tako omogočilo optimalne pogoje za delo. Povsod kjer delavci delajo v slabih delovnih pogojih so bolniške odsotnosti izredno pogoste, to pa je za delovanje podjetje izredno škodljivo, saj je tako delodajalec na izgubi. 

Prezračevanje z rekuperacijo bo omogočilo čist in kvaliteten zrak, v katere bodo vsi varno delali. Takšni prostori bodo imeli tudi prijetnejšo energijo, saj se bo v njih vsakdo počutil dobro in bo postal izredno produktiven, kar bo povečalo produktivnost tudi pri ostalih zaposlenih.

Share