Primerjave pajkic – kaj je v trendu?

Primerjave pajkic – kaj je v trendu?

Temperature so se že konkretno dvignile in čas je, da osvežimo tudi svojo garderobo na področju.

 

Tako lahko mirno pospraviš podložene termo legice in narediš prostor za tiste iz tanjšega materiala in tudi za kapri ter kratke pajkice. Trgovina z oblačili ponuja široko ponudbo pajkic v vseh modelih za vse številke.

 

Legice ali pajkice?

 

Preden nadaljujemo z našimi uporabnimi nasveti bi rad najprej govoril o različnem poimenovanju pajkic.

Čedalje pogosteje slišimo, da ljudje namesto pajkice uporabljajo tuko, tj. “Legice”.

Legica je beseda, po kateri več kot 1200 ludi mesečno išče pajkice, med tem ko je slednja vseeno pogostejša – pajkice povprečno mesečno na Googlu išče preko 3200 ljudi.

 

Kaj je torej prav?

 

Legice ali pajkice konec koncev pomeni popolnoma enako. V vsakem primeru gre za kos oblačila primernega za moške ali ženske. Gre za oprijete hlače, ki so ponavadi iz tankega materiala, izjemno oprijete in raztegljive.

 

Ravno zaradi tega so zelo primerne za vsako priložnost – bodisi potrebujete udobno oblačilo za tek, v službo, za na kavo s prijateljicami ali na poslovni sestanek.

Dejstvo je, da so pajkice predvsem primerne za osebe, ki se rade gibljejo sproščeno, udobno, samozavestno.

Trend legic v letošnjem letu

 

Tako kot smo že navajene nas bodo spremljala še naprej oblačila z našitki, tako cvetličnimi kot tudi bolj abstraktnimi. In prav nič drugače ni pri kolekciji spomladanskih legic za leto 2021. 

 

Tu so tudi že vsem dobro poznani biserčki, bleščice in raznorazni potiski –  od metuljev do črt. Ker pa se z lepim vremenom začne tudi sezona športanja v naravi, je zato zdaj skrajni čas, da si omisliš še prave športne pajkice. 

 

Le-te naj bodo v kombinaciji s sintetičnimi materiali, saj odvajajo vlago, namesto da bi jo vpijale.

 

Zaradi prevelikega vpijanja vlage ti lahko v njih hitro postane neudobno, saj bodo tvoje ženske pajkice mokre, v kombinaciji z vetrom pa lahko to hitro vodi v neželen prehlad. 

 

Tega pa res nočeva kajne? 

 

Najboljša izbira za spomladansko vadbo, pa so absolutno športne kapri pajkice. Ker so krajše, ti v njih zagotovo ne bo tako vroče kot v dolgih. Letošnji trend: s črto ali potiski ob strani. 

 

Samo predstavljaj si, kako dobro boš v njih izgledala med tekom po tvoji najljubši potki. 

 

Primerne pa so tudi za jogo, saj so dovolj elastične in v njih ne boš imela prav nobenega problema pri izvajanju kateregakoli elementa joge.

 

Pajkice v imitaciji jeansa

Še vedno najbolj priljubljena izbira pa so pajkice v imitaciji jeansa. Na voljo so v črni ali modri barvi, njihova največja prednost pa je da so veliko udobnejše kot klasične kavbojke. 

 

Posloviš se lahko od tega, da te bodo tiščale in da bi ti v njih bilo kadarkoli neudobno.

 

Če želiš še bolj drzen in zapeljiv videz pa ti toplo priporočam legice v videzu usnja. Na izbiro imaš različne modele, tako da verjamem da pri odločanju ne boš imela nobenih težav.

 

Elegantne pajkice

legice elegantne
young beautiful stylish hipster woman in pink leather jacket, glam rock style, summer trend outfit, sunglasses, positive mood, happy, smiling, sexy

Ste kdaj pomislili, da so tudi pajkice lahko elegantne? Kot ste lahko do sedaj lahko prebrali, lahko legice oziroma pajkice najdemo v vseh različnih barvah, potiskih, biserčkih, različnih dolžin, krojev ipt. 

 

Kaj pa elegantne pajkice?

 

V resnici bi lahko rekli, da novene legice niso v resnici ravno elegantne, lahko pa z njimi eleganten videz ustvarite.

 

Širša bela srajčka ali bluza, ki pade čez oprijete enobarvne črne pajkice lahko videz zagotovo naredi eleganten. Za eleganten videz vam zato priporočam, da se izogibate potiski in podobnimi dodatki na tkanino.

 

Pajkice v imitaciji usnja

 

Če smo prej govorili o elegantnih pajkicah.. No.. tudi pajkice v imitaciji usnja spadajo pod to kategorijo.

 

Usnjene pajkice so v zadnjem času dosegle tako zanimanje, da si ravno zato zagotovo zaslužijo svojo poglavje. 

 

Usnjene enobarvne črne pajkic, lahko zagotovo kombinirati z usnjeno torbico, srajco, čevlji z peto, itd. Usnjene pajkice vam priporočam, da nosite z nižjim pasom, saj se boste tako v njih počutile bolj udobno in lahkotno. 

 

Primerjava cen

Cene pajkic se lahko gibajo od 7€ oa vse tja do 60€ za kos. Kakšna je razlika? So poceni pajkice res najslabše kvalitete. Za vas smo kupili 13 pajkic iz 13 različnih spletnih trgovin in tako primerjali:

  • Kvaliteto
  • Raztegljivost
  • Ceno
  • Material
  • Kroj
  • Potisk
  • Vzdržjivost

 

Test pajkic

Kako smo opravili testiranje? Po uspešnem opravljenem nakupu, ko so vsi kosi prispeli v našo redakcijo, smo jih najprej popisali, vsake pajkice ocenili glede na kroj in kako izgledajo. Pajkice smo nato oprali cca. 10x, jih kasneje oblekli, tekli 10km. Primerjali smo udobje ter to sorazmerno primerjali sceno.

 

Ugotovitve so neverjetne.

 

Prvo kar smo ugotovili je to, da cena nikakor ni bila v direktni povezavi s kvaliteto.

 

Pajkice, ki smo kupili na spletni trgovini za 35€ so se že po petih pranjih nekoliko sprale. Barva več ni bila enaka kot takrat, ko smo jih kupili. Po drugi strani pajkice, ki smojih kupili za 9,90€ so po 10 pranjih ostale popolnoma enake.

 

Tudi udobje je bilo popolnoma dručano. 

 

Lahko rečemo, da imamo pri testu pajkic absolutnega zmagovalca – na spletni trgovini Ariya so cene izjemno nizke glede na kvaliteto. Ariya pajkice so zmagale glede na kvaliteto, niso se sprave, material je bil izjemno močen, bile so najbolj raztegljive.

 

Katere pajkice torej kupiti?

Upam, da se boste po prebranem članku lažje odločili kje kupiti pajkice. Izvedeli ste kakšni so trendi za leto 2021, kje so najcenejše in najbolj kvalitetne pajkice, kako kombinirati pajkice z različnimi kosi ostalih oblačil in podobno.

 

Zapomni si, tako kot za vsako bolezen rožca raste, se za vsako postavo, starost in okus najdejo prave pajkice. 

 

Si pripravljena na vstop v novo modno sezono?

Share