Rezervni deli za traktorje in traktorske priključke

Rezervni deli za traktorje in traktorske priključke

Kmetijska mehanizacija je podvržena vsakodnevnim obremenitvam, saj obdelovanje zemlje in poljščin s seboj nezadržno prinese tudi obrabo na najbolj kritičnih delih, marsikje pa do obrabe pride že pri samem delovanju sistema, brez, da bi ga posebej obremenili. Zaradi naštetih razlogov so traktorski rezervni deli med najbolj prodajanimi strojniškimi sistemi pri nas. K temu svoje doda še velika razširjenost malih kmetij v Sloveniji, ki pa morajo seveda imeti traktorje za obdelavo zemlje. Poleg traktorskih rezervnih delov pa je veliko proda tudi rezervnih delov za traktorske priključke, ki imajo neposreden stik z zemljo ali pa poljščinami, ki jih obdelujejo. 

Tako so traktorski rezervni deli, še posebej rezervni deli za traktor Imt, standarden del programa strojne mehanizacije. Agroservisi in kmetijske prodajalne jih ponujajo kot glavni del svojega prodajnega programa poleg kmetijskih traktorskih priključkov in rezervnih delov za zamenjavo. Tudi kmetijski priključki, kot so na primer kosilnice, freze, sejalnice in podobno, so podvržene visokim obremenitvam in nujno potrebujejo redno menjavo svojih obremenjenih delov, še preden odpovejo. Le tako je namreč mogoče zagotoviti dolgo življenjsko dobo samih priključkov. 

Med rezervnimi deli za traktor so najbolj pogosti rezervni deli za traktor Imt, ker se tovrstne traktorje kljub starosti še vedno veliko uporablja. Narejeni so zelo robustno in ponujajo vsestransko platformo za širok nabor kmetijskih opravil na malih kmetijah, ki ne potrebujejo velike zmogljivosti. Rezervni deli za traktor Imt so narejeni robustno in masivno, zato imajo dolgo življenjsko dobo. 

Ostale znamke traktorjev so tudi pogosto prisotne pri nas, kar priča o raznolikosti voznega parka slovenskih kmetov. Ker traktorji zdržijo po več desetletij, se sčasoma ni mogoče izogniti lastništvu več različnih znamk traktorjev, ki so namenjeni različnim naborom opravil. Traktorski rezervni deli za vse znamke so večinoma na voljo v vseh večjih kmetijskih prodajalnah, ki ponujajo tovrstne izdelke skupaj z ostalo kmetijsko mehanizacijo.

Share