Storitve in cene čistilnega servisa

Storitve in cene čistilnega servisa

Čistilni servisi so izredno vsestranski, saj zmorejo očistiti praktično vse, od stanovanjskih prostorov do zahtevnih delovnih prostorov in drugih okolij, ki jih sami preprosto ne bi mogli očistiti. Nekateri čistilni servisi imajo nadvse impresivno zbirko storitev, tako da je možno zagotoviti tudi najboljše možne rezultate. Od izbranih storitev pa je seveda odvisen za čistilni servis cenik, ki je običajno vezan prav na storitve in površino.

Vsebina

Storitve

Pri čiščenju stanovanjskih prostorov sta priljubljeni dve opciji – generalno čiščenje, ki se običajno izvede le enkrat ali le občasno, ter redno čiščenje, ki je lahko dnevno, tedensko, mesečno ali po dogovoru. Za generalno čiščenje se še posebej splača zaposliti profesionalce, saj bo delo opravljeno hitreje in učinkoviteje, predvsem pa z brezhibnim rezultatom, ki ga sami ne bi mogli doseči. Prav tako generalno čiščenje vzpostavi visok higienski standard, ki ga nato lažje vzdržujemo z rednim čiščenjem.

Doma se poslužujemo še nekaterih specifičnih storitev – čiščenja oken, preprog, pohištva in garnitur, morda pa le čiščenja kopalnice, kuhinje ali kakšnega drugega prostora.

V poslovnih prostorih se običajno izvaja redno čiščenje, ki vključuje sesanje tal, brisanje prahu, odnašanje smeti in splošno pospravljanje. Prav tako pride v poštev čiščenje oken, še posebej izložb, morda pa tudi naprednejše storitve, na primer urejanje okolice in kakšni vzdrževalni posegi. Tudi v poslovnih prostorih se lahko izvaja generalno čiščenje.

Cena

Za čistilni servis cenik sestavljajo storitve in površina. Za osnovno čiščenje stanovanjskih prostorov bo treba odšteti kakšen evro na kvadratni meter, redna čiščenja poslovnih prostorov v večjih dimenzijah so lahko tako dražja kot cenejša, mnoge storitve pa imajo posebne cene. Tako za čistilni servis cenik recimo vključuje čiščenje sedežnih garnitur, za kar bo treba odšteti kakšnih 50 evrov, in druge storitve s pripisanimi cenami.

Treba pa je vedeti, da je za čistilni servis cenik le okviren, za konkretno delo pa se pripravi točna ponudba. Smiselno se je torej o cenah prepričati neposredno pri ponudniku storitev.

Share