Tudi v pomladnim mesecih ne pozabite na nogavice!

Tudi v pomladnim mesecih ne pozabite na nogavice!

Nogavice so povsem nepogrešljive v zimskih mesecih, ko nas grejejo in nam ob nizkih temperaturah ponujajo nekaj dodatnega udobja. Seveda jih uporabljamo tudi preko toplejšega dela leta, a spomladi pogosto že komaj čakamo, da se preobujemo v sandale in natikače ali pa se kar bosi podamo v svet. 

Naj pa to ne bo razlog za to, da zanemarimo izbiro dobrih nogavic, te nam bodo tudi spomladi in poleti zelo koristile.

Navsezadnje lahko najdemo zelo širok nabor poletnih nogavic, ki so izdelane ravno za toplejše dni. Takšno ponudbo nam na https://shop.momara.si/ predstavlja trgovina Momara, ki se ukvarja prav s prodajo nogavic za vse mogoče razmere. 

Hitro bomo ugotovili, da je ravno med poletnimi modeli kar dosti izbire, tako da lahko vsak dobi odlične nogavice tudi za toplejše mesece leta!

Kakšne nogavice potrebujemo spomladi in poleti?

Debele zimske nogavice bomo hitro pospravili v omaro, ko nastopijo prvi toplejši dnevi leta, saj se v čevljih ne želimo potiti. Ob višjih temperaturah pridejo v poštev drugačne nogavice, tudi v takšnih razmerah namreč ciljamo na udobje in prijetno počutje ob uporabi raznovrstne obutve.

Pomembno je predvsem to, da so nogavice zračne in dobro odvajajo znoj. Izbiramo lahke in tanke modele, ki so prilagojene prav temu namenu. Pogosto so to kakšne športne nogavice, a ni nujno, tudi drugi modeli se lahko v toplejšem vremenu zelo dobro izkažejo. 

nogavice-momara-pomlad-poletje

Prav tako so za poletje značilne nizke nogavice, ki so praviloma bolj prijetne in zračne, nezanemarljivo pa je morda tudi to, da na ta način svojih gležnjev ne bomo skrivali pred soncem.

Paziti moramo še na druge odločilne lastnosti dobrih nogavic. Kljub temu, da izbiramo lahke in tanke poletne nogavice, moramo še vedno upoštevati njihovo nalogo – ponujajo nam udobje in omogočajo prijetno uporabo obutve. 

Zato se odločamo za udobje in mehke nogavice, sploh zato, ker smo poleti bolj aktivni. Poskrbeti je treba za to, da nas obutev ne žulji in da nimamo težav pri kakšnih rekreativnih aktivnostih.

Skrbno je treba izbrati tudi nogavice za otroke

Ravno otroci so tisti, ki bodo v toplejšem delu leta najbolj razposajeno izkoristili lepo vreme in daljše dni. V svojem prostem času gotovo ne bodo ostali doma, podali se bodo na prosto in se predali najrazličnejšim aktivnostim, ki so jim na voljo. Za prijetno izkušnjo ob tem seveda potrebujejo ustrezno opremo, predvsem oblačila in obutev, torej tudi ustrezne nogavice za otroke.

Otroške nogavice bo morda še nekoliko težje izbrati. Imamo pa opravka s podobnim premislekom, tudi v tem primeru izbiramo nogavice, ki bodo ustrezale razmeram in zahtevam otroka. Zato morajo biti tudi nogavice za otroke v spomladanskem in poletnem času bolj zračne in udobne za uporabo ob visokih temperaturah. 

Upoštevati moramo to, da so otroci bolj aktivni, stalno so v pogonu, zato so pri uporabi svoje opreme morda še bolj zahtevni. Med drugim se to kaže tudi v tem, da bodo nogavice dokaj hitro obrabili ali strgali, naposled pa jih bodo tudi prerasli. Vse to je še dodaten razlog za to, da nogavice za otroke skrbno izberemo.

Nogavice za otroke najdemo v pestri ponudbi

Na srečo lahko pričakujemo zelo dobro ponudbo tudi za poletne otroške nogavice. Za otroke pogosto kupujemo nova oblačila in obutev, saj malčki hitro rastejo, zato je treba opremo redno menjati. Temu se je prilagodila tudi ponudba nogavic, najdemo lahko neštete modele v vseh velikostih za otroke.

Načeloma nam nogavice za otroke ponujajo nekaj več tolerance glede velikosti. Narejene so iz elastičnega blaga, tako da se prilagodijo nogi, primerne so za več različnih velikosti stopala. Nogavic torej ne bomo stalno kupovali, otrok jih ne bo hitro prerasel – bolj verjetno je, da se bodo nogavice prej strgale, sploh če upoštevamo dejstvo, da se otroci radi podijo naokoli kar brez obutve.

Spomladi je čas za tekaške in kolesarske nogavice

Pomlad nas s prijetnimi temperaturami in lepimi dnevi privabi na prosto, to je čas, ko se po dolgi zimi spet lotimo kakšnih rekreativnih aktivnosti v naravi. Ravno zato se zdaj odločimo tudi za tekaške in kolesarske nogavice ter drugo posebno opremo, ki jo bomo potrebovali za rekreacijo.

Nekateri športi zahtevajo posebno opremo, a običajno pri nogavicah ni tako zelo velikih razlik. Vsestranske športne nogavice lahko uporabljamo za raznovrstno rekreacijo in športne aktivnosti, kot tudi za vsakdan. 

kolesarske-sportne-nogavice-momara

Dobro delujejo tudi kot kolesarske nogavice, če smo le rekreativci in nismo posebej zahtevni pri kolesarjenju. A vsekakor lahko dobimo tudi posebne modele, ki so bolje prilagojeni posameznim aktivnostim.

Da bi bili na kolesu deležni še bolj prijetne izkušnje, nam Momara ponuja izbrano selekcijo posebej pripravljenih kolesarskih nogavic. Ti modeli so prilagojeni kolesarjem, imajo nekatere posebne funkcije, ki jih pri drugih nogavicah ne bomo dobili. 

Predvsem so bolj zračne in udobne za uporabo ob fizičnih aktivnostih v vročem vremenu. Dobimo lahko kompresijske nogavice, ki pomagajo pri ohranjanju energije in vzdrževanju moči ob dolgih kolesarskih izletih. Predvsem pa so kolesarske nogavice ustrezno ojačane in prilagojene za zahtevno rabo na kolesu. Takšne nogavice tudi v zahtevnih razmerah zdržijo dlje časa, ob tem pa se ni bati, da bomo trpeli kakšno neudobje, žulje ali druge težave.

Tekaške in kolesarske nogavice uporabljamo tudi za druge aktivnosti

Prav s temi lastnostmi so tekaške in kolesarske nogavice, pa tudi športne nogavice nasploh, primerne za praktično vse aktivnosti v toplejšem delu leta. So zelo udobne, prijetne in zračne. 

Za prosti čas sicer raje posegamo po nizkih bombažnih nogavicah, a ob kakšnih fizičnih aktivnostih, tudi pri delu, so športne nogavice lahko zelo dobra izbira za vsakogar.

Share