Učinkovita oprema za delo na vrtu

Učinkovita oprema za delo na vrtu

Že v prvih toplejših dneh leta je treba začeti z delom na vrtu, če želimo zagotoviti odlične rezultate v prihodnjih mesecih. Seveda pa v tem času nastopi ogromno opravkov, na katere ne smemo preprosto pozabiti. Najbolje se bomo z delom soočili, če se lotimo opravkov z zmogljivo in učinkovito opremo, v poštev pa seveda pridejo tudi drugi elementi, na primer kardani in dodatki, ki zagotavljajo nemoteno uporabo mehanizacije.

Veliko dela imamo z obdelavo zelenic. Že v spomladanskem času je treba poskrbeti za košnjo trave, predvsem pa za kakovostno gnojenje. Oboje lahko opravimo hkrati – to omogočajo kosilnice mulčerji, ki so prava izbira za takšno delo. Gre za večfunkcijske kosilnice, ki svojo osnovno nalogo odlično opravljajo, odpadno travo pa nato nasekljajo in razpršijo nazaj na površino. Na ta način kosilnice mulčerji pomagajo pri gnojenju zelenice, saj odpadna trava vrača hranila nazaj v zemljo. Poleg tega v tem primeru seveda koristimo še dodatno prednost, da odpadne trave ni treba posebej pospravljati – že pri košnji bodo kosilnice mulčerji z odpadnim materialom dobro opravili, tako da že z enim prehodom zelenice opravimo vse potrebno.

S takšno opremo se učinkovito rešimo opravkov, ki bi sicer vzeli veliko več časa in truda. Pomembno je, da izberemo prave pripomočke in dobro skrbimo zanje, da bodo vedno v pripravljenosti za delo. Pri tem so uporabni še kardani in drugi elementi, ki omogočajo učinkovito delovanje mehanizacije, pa tudi rezervni deli in potrošni material. Kardani morajo biti na zalogi, enako velja za ranljive kose, pri kosilnicah so to recimo noži, ki jih je treba dokaj pogosto menjati. Če smo na to dobro pripravljeni, morebitne poškodbe ali okvare ne bodo podrle celotnega delovnega ritma, opravki bodo kljub temu uspešno zaključeni in seveda bodo v končni fazi tudi rezultati na dolgi rok kar najboljši.

Share