Ustrezno izbrane kopalniške ploščice 

Ustrezno izbrane kopalniške ploščice 

Kopalniške ploščice je treba ustrezno izbrati, kar pa je v veliki meri odvisno tudi od velikosti prostora.  Nekoliko več svobode ponujajo večje kopalnice, pri manjših pa je treba biti pri izbiri izjemno previden. V prvi vrsti v manjši kopalniški prostor nikoli ne postavljajte ploščic večjega formata. 

Manjše kopalniške ploščice so torej zlasti dobrodošla izbira za majhne prostore. Seveda pa se morate zavedati, da so manjše ploščice veliko zahtevnejše za vzdrževanje in čiščenje. V prav vsaki fugi kopalniške ploščice se nabira prah in umazanija, kar za uporabnika lahko predstavlja kar nekaj dela oziroma dodatnega napora. A če boste takšno delo sproti in dosledno opravljali, zagotovo ne boste imeli večjih težav. 

 Čiščenje fug je lahko temeljitejše, če jih boste najprej očistili s krtačko, nato pa zdrgnili še s sodo bikarbono ali pa pecilnim praškom. Kopalniške ploščice bodo v hipu videti kot nove. Na takšen način so fuge čistili že v starih časih. Torej vam na trgu ni potrebno posegati po dragih sredstvih za čiščenje kopalniških ploščic. 

Velike kopalnice vam pri opremljanju oziroma obnavljanju prostora ponujajo bistveno več svobode. Vanje lahko postavite zelo barvite kopalniške ploščice. Po drugi strani pa se tudi lastniki oziroma uporabniki večjih kopalniških prostorov še vedno najraje odločajo za nakup ploščic v nevtralnih barvah, saj se teh veliko kasneje ali pa sploh ne naveličajo. Med bolj priljubljenimi so mandljeva barva ali pa siva. 

Če je vaša kopalnica na primer bela, se v takšen prostor izjemno dobro podajo kopalniške ploščice v temno modri barvi. Seveda ste lahko veliko drznejši. V kopalnem prostoru zlahka lahko ustvarite mikaven kontrast. Globino barve v kopalnici lahko na primer ustvarite s kombinacijo vijolične in zelene. 

Dobro izbrane kopalniške ploščice ne vplivajo samo na izgled celotnega prostora, temveč še na številne druge dejavnike. Pomembno je, da boste ploščice lahko hitro in preprosto očistili in da bodo varne tudi za uporabo. 

 

Share