Vhodna vrata je potrebno po dvajsetih letih zamenjati

Vhodna vrata je potrebno po dvajsetih letih zamenjati

Vhodna vrata po določenih letih zastarajo in jih je zato potrebno zamenjati. Starejše slovenske hiše imajo vse izredno slaba in dotrajana vrata, ki niso več primerna za tesnitev. Včasih so izdelovali vrata, ki niso tako dobro tesnila kot danes in tako so dandanes takšna vrata popolnoma neuporabna, ,saj v poletni vročini v notranjost spuščajo vročino. 

Vhodna vrata, ki so starejša kot dvajset let tudi pozimi niso najbolj uporabna, saj toplota iz hipe preko njih brez težav uhaja ven in tako imamo doma velike energetske izgube. O zamenjavi oken se veliko več govori kot o zamenjavi vrat. Vendar pa bi morali v starejših hišah ravno tako poskrbeti za menjavo vrat. 

Vhodna vrata, ki so narejena iz slabega, starega in dotrajanega lesa pa nas tudi ne morejo braniti pred nadležnimi vlomi, ki se vedno bolj pogosto dogajajo tudi v Sloveniji, saj je odprtje mej povzročilo, da preko naše države prehaja vedno več ljudi, ki imajo slabe in nepoštene namene. 

 

PVC vrata so odlična za vlažne kleti

PVC vrata so odlična za vse prostore, kjer se pojavlja visoka vlaga.  Lesena vrata se namreč v vlažnih prostorih ne počutijo dobro in se sčasoma napihnejo ter postanejo razpokana. Vsakdo, ki ima hišo, ima določene prostore, ki se nahajajo pod zemljo in kjer se nahaja veliko več vlage kot v ostalih prostorih. 

PVC vrata so odlična ravno za takšne primere. Namestimo jih lahko v vse prostore, kjer se bojimo uporabiti lesena vrata, ki so veliko bolj občutljiva in jih moramo neprestano vzdrževati. PVC vrata so za takšne prostore odlična, saj jih ni potrebno nič vzdrževati. 

PVC vrata je potrebno le od časa do časa obrisati z vlažno krpo, da ohranijo lep izgled. Vsak element, ki ga prinesemo v svoj dom in potrebuje malo vzdrževanja, pa je vedno zelo dobrodošel. 

 

Share