Vrtna Miza in Stoli za Poletna Druženja

Vrtna Miza in Stoli za Poletna Druženja

Na prostem lahko postavimo pravi mali kotiček za poletna druženja in pogostitve, organiziramo lahko piknike in podobne prireditve, pravzaprav pa imamo povsem proste roke pri uporabi dobro urejenih površin. Ne moremo pa računati na to, da bomo imeli dosti možnosti, če nimamo dobre opreme. Potrebujemo vsaj osnovno vrtno garnituro, to je vrtna miza z nekaj stoli. Že s tem se nam ponujajo nekatere možnosti za sproščeno preživljanje prostega časa, lahko pa ta komplet dopolnimo še z drugo opremo, ki je prav tako vedno dobrodošla.

Če imamo okoli hiše dovolj prostora za ureditev takšnih površin, lahko dosežemo zelo posrečene rezultate. Na voljo imamo tudi lične zunanje sedežne garniture in komplete vrtnega pohištva, pa tudi kakšne domiselne elemente, kot so gugalniki in počivalniki. Brez težav bomo oblikovali prijeten kotiček, ki bo povsem spremenil preživljanje poletnih večerov. Potencial je velik, a treba ga je izkoristiti. 

Da bi bili deležni kar najboljše izkušnje, se poslužimo kvalitetne opreme, ki jo imajo v prodajo ugledna podjetja s ponudbo zunanjega pohištva. Prav vrtna miza je pogosto v središču pozornosti pri opremljanju zunanjih površin, zato ni čudno, da je pestra tudi ponudba te opreme pri trgovcih, bomo pa v njihovi ponudbi našli še celo vrsto zanimivih in uporabnih kosov opreme.

Vrtna miza za letno kuhinjo

Tisti, ki imajo okoli hiše nekaj več prostora in imajo te površine tudi lepo urejene, bodo gotovo pomislili na možnost ureditve posebnega kotička za letno kuhinjo. To lahko postavimo ob teraso ali ob urejene vrtne površine, nato pa opremo izkoristimo za izvedbo raznih druženj, seveda pa lahko na prostem kuhamo tudi zase in za družino. V vsakem primeru pa se k letni kuhinji poda vrtna miza, ki omogoča postrežbo.

vrtna.kuhinja-vrtna-miza

Vrtna kuhinja se lepo poda v okolje urejene letne kuhinje

Tako ali tako imamo zunanje mize verjetno že pripravljene, če vrtne površine že koristimo. Za teraso je to kar obvezna oprema v poletnem času, ko se tam družimo in sproščamo. Je pa možno, da bo prišla za kakšne večje pogostitve bolj v poštev tudi večja vrtna miza, ki je prilagojena temu namenu. Le tako bomo lahko pripravili nepozabne piknike, ob katerih bomo lahko brez težav pogostili vse obiskovalce.

https://www.youtube.com/watch?v=JIUQ3SckEhc

Takšna vrtna miza mora biti praktična in prostorna, omogočati mora kar se da neovirano obedovanje. Dobro je, da se lepo sklada z letno kuhinjo in drugo opremo, včasih lahko najemo zelo usklajeno pohištvo, tudi če ga ne kupimo v kompletu. Seveda pa bomo za piknike potrebovali še kar nekaj opreme, tako da vrtna miza ne sme prevzeti vse pozornosti.

Nenazadnje moramo izbrati tudi ustrezne stole, ki dodajo svojo funkcionalnost pri postrežbi gostov. S takšnim kompletom že naredimo veliko na poti do nepozabnih poletnih druženj ob okusnih domačih specialitetah!

Vrtna miza za sprostitev

Pogosto pa želimo vrtne površine izkoristiti za počitek in sprostitev, v tem primeru ne potrebujemo kakšne posebne funkcionalne opreme oziroma se bolj osredotočimo na tiste elemente, ki nam pomagajo pri sprostitvi. Gotovo je to lahko zunanja sedežna garnitura, ki je izredno posrečen dodatek za terase in vrtove. To je udobno pohištvo, ki se odlično obnese na prostem. Omogoča nam, da lahko mirno poležavamo v senci, ne da bi morali sklepati kompromise z uporabo neudobnih ležalnikov in stolov.

sprostitev-vrtna-miza

Vrtna miza služi za sprostitev in pogostitev

Še vedno pa gre vseeno za funkcionalno opremo. Prav tako je uporabna vrtna miza, morda kakšna manjša mizica, ki jo lahko uporabimo pri druženjih ali pri preživljanju prostega časa na terasi. Na mizi imamo kakšno pijačo in knjigo, s tem že močno nadgradimo izkušnjo, ki jo ponuja sama zunanja sedežna garnitura. Spet se sicer izkaže, da je pametno kupiti zunanje pohištvo v kompletu. Včasih lahko dobimo zelo posrečene usklajene komplete zunanje sedežne garniture in mize, morda pa bo v setu še kakšna druga oprema. Nenazadnje lahko zunanje površine izkoristimo na različne načine, dobre ideje pa nam morda ponudi prav zbirka uporabne opreme.

Vsestranska vrtna miza

Vsekakor se pogosto odlično obnese že kakšna vsestranska vrtna miza, tudi če ni posebej prilagojena za posamezne aktivnosti ali pa posebej lepo usklajena s preostalim pohištvom. Tako ali tako so zunanje mize pogosto v uporabi le kot odlagalna površina, imajo veliko bolj izpostavljeno estetsko funkcijo ali pa cenimo njihovo kompaktno velikost in posrečeno obliko. To pomeni, da si lahko pri brskanju po ponudbi privoščimo nekaj več svobode, saj ni treba za vsako ceno iskati mize, ki bo povsem ustrezala kakšni nujni funkciji.

Gotovo bomo našli mizo, ki nam bo všeč. Ponudba je namreč zelo razgibana, saj proizvajalci vedo, da imajo kupci svoje okuse in pričakovanja, kakšnih močno začrtanih smernic pa pri izdelavi tega pohištva ni. Pomembno je, da je vrtna miza dobro pripravljena na vremenske nevšečnosti in odporna na dejavnike okolja, ter seveda da ponuja stabilno in dovolj prostorno površino za normalno uporabo. Nato pa se že lahko sami odločamo med posameznimi odlikami, ki so za nas morda pomembne, morda pa niti ne. Tako bomo dobili izvrstno pohištvo, s katerim bomo zelo zadovoljni.

Share