Zmogljiva oprema za košnjo trave

Zmogljiva oprema za košnjo trave

Košnja trave je lahko precej enostavna, dober rezultat v tem primeru ponudi praktično vsaka vrtna kosilnica. Kaj lahko pa se zgodi, da imamo opravka z bistveno večjimi izzivi, ki terjajo uporabo prilagojene opreme. Na srečo lahko izbiramo med nekaterimi zelo zmogljivimi rešitvami.

Vrtni traktorji

Priljubljena oprema so vrtni traktorji, ki se dobro obnesejo predvsem pri košnji velikih urejenih površin. Uporabljajo se tudi v javnih parkih in na drugih javnih površinah, seveda tudi na zasebnih in poslovnih zelenicah, ki morajo biti vedno v optimalnem stanju. Navsezadnje pa je takšna oprema nepogrešljiva tudi za košnjo travnatih športnih igrišč in podobnih površin. Vse to so lahko zahtevni izzivi, pri katerih potrebujemo zmogljivo napravo za udobno in učinkovito košnjo. Vrtni traktorji za nameček odgovarjajo tudi na druge potrebe, saj so vsestransko funkcionalni pri delu na terenu.

BCS kosilnica

Če je teren še nekoliko bolj zahteven in imamo morda opravka z visoko travo, podrastjo in grmičevjem, potem bomo potrebovali robustno kosilnico, ki je res dobro pripravljena na vse mogoče razmere. To je BCS kosilnica, ki bo gotovo prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike. Je priljubljena izbira predvsem na kmetijskih površinah, kjer se pogosto soočamo s kakšnimi zaraščenimi kotički, prav tako pa se seveda lahko sooči z drugimi izzivi, recimo košnjo na večjih naklonih ali na posebej razgibanem terenu. BCS kosilnica lahko kosi tudi tam, kjer imamo v travi veliko vsiljivcev, kot so kamni in krtine. 

Druge opcije

Seveda se pri zahtevni košnji lahko soočamo tudi z drugimi izzivi, ki zahtevajo uporabo zmogljive opreme. Dobra rešitev so lahko traktorske kosilnice, ki se uporabljajo na kmetijskih površinah, poznamo pa tudi mnoge prilagojene kosilnice, recimo za košnjo okoli raznih ovir. Izberemo lahko tudi opremo za čiščenje podrasti in grmičevja, s tem začnemo kmalu posegati že po gozdarski opremi, sploh če imamo opravka tudi z drevjem in vejevjem.

Share