5 razlogov, zakaj so Fischer smučarski čevlji najboljši izbira!

5 razlogov, zakaj so Fischer smučarski čevlji najboljši izbira!

Fischer je priznana in uveljavljena avstrijska znamka smučarske opreme z dolgoletno tradicijo. Začetki podjetja segajo v leto 1924 in že od takrat naprej blagovna znamka velja za eno vodilnih na področju smučarske opreme. Tako Fischer smuči kot tudi njihovi smučarski čevlji so znani po visoki kakovosti, inovativnosti in tehnološki naprednosti.

Fischer Sports je blagovna znamka, ki je vodilna v svetu opreme za nordijsko smučanje, velja pa tudi za eno izmed najbolj prepoznavnih znamk, ko je govora o opremi za alpsko smučanje.

Znani so po svojih inovacijah in vrhunski tehnologiji, ki navdušuje tako ljubiteljske kot tudi profesionalne smučarje po vsem svetu. Kakovost Fischer smuči se postavlja ob bok tudi njihovi proizvodnji kakovostnih palic za hokej na ledu, saj veljajo tudi za enega največjih proizvajalcev tovrstne opreme na svetu.

Fischer je zasebno podjetje s 1500 zaposlenimi, ki jih združujeta strast in predanost zimskim športom. Od maja 2018 je del blagovne znamke Fischer tudi ONE WAY, svetovno znana znamka s posebnim poudarkom na palicah za nordijsko smučanje, alpsko smučanje in nordijsko hojo.

fischer-smucarski-cevlji-prednosti
© Fischer Sports GmbH

Če za prihodnjo smučarsko sezono iščete kakovostne smučarske čevlje, zagotovo ne boste razočarani. Preberite, zakaj!

5 razlogov ZA

Smučarski čevlji so ključen del opreme za kakovostno smučanje, saj so zasnovani za stabilnost, nadzor in zaščito stopal ter gležnjev.

Smučarski čevlji Fischer ponujajo širok spekter izbire za različne tipe smučarjev – od rekreativnih do profesionalnih.

Odlikujejo jih:

  1. Vizija

zase pravijo, da smučanje za njih ni zgolj življenjski slog, ampak jim predstavlja življenje. Vizija podjetja Fischer je prek izjemnih izdelkov, ustvarjenih za večne trenutke in nove ravni individualne zmogljivosti, postati prva izbira zimskega športnika.

  1. Trajnost

kot avstrijsko družinsko podjetje se Fischer osredotoča na socialno, ekološko in ekonomsko trajnost.

Vse zgradbe na sedežu podjetja v Ried im Innkreis so ogrevane iz geotermalne mreže. Fischer se pri proizvodnji smuči zanaša na biomaso. Njihov koncept ravnanja z odpadki vključuje recikliranje plastičnih in kovinski/aluminijastih odpadov ter termično recikliranje preostalih odpadkov.

Vsa voda iz procesov je usmerjena v krožni sistem in se po notranjem čiščenju ponovno uporablja. Drugi primeri trajnostne naravnanosti so še trajnostni svetlobni sistemi, hitrostno nadzorovani motorji v proizvodnih obratih ter še mnogo več.

Kar zadeva socialno trajnost, Fischer daje poseben poudarek na preprečevanje zdravstvenih težav zaposlenih in na njihovem nadaljnjem izobraževanju ter varnosti.

  1. Vrhunska kakovost

Fischer je znamka, znana po visoki kakovosti svojih izdelkov, zato je tudi izbira mnogih profesionalnih smučarjev po vsem svetu.

  1. Tehnična izpopolnjenost

Fischer neprestano uvaja nove tehnologije in rešitve za izboljšanje udobja, učinkovitosti in zmogljivosti smučarskih čevljev.

  • Notranji del smučarskih čevljev Fischer je oblikovan v sodelovanju z vodilnimi strokovnjaki. Notranji čevlji se prilagajajo stopalu, bolj kot je čevelj zahteven, bolj dodelan in kakovosten je tudi notranji čevelj.

  • Za tiste, ki zahtevajo vrhunsko zmogljivost, je tu manšeta, ojačana s karbonskimi vlakni, ki zagotavlja trdnost in stabilnost med smučanjem.

  • Da bi izpolnili želje smučarjev po optimalni drži, se smučarski čevlji Fischer ponašajo s tehnologijo Somatec, ki poskrbi za naravno pozicijo stopal v smučarskem čevlju.

  • Kdo je rekel, da mora biti hoja v smučarskih čevljih nerodna? GripWalk podplati so implementerani v vse modele Fischerjevih smučarskih čevljev, z izjemo tekmovalnih modelov.

  • Širok trak z dodatno zaponko za večjo stabilnost in boljše prileganje omogoča optimalen prenos sil na smuči.

  • Fischer ima v svoji kolekciji štiri različne kalupe smučarskih čevljev, ki se razlikujejo po širini. Tako imamo v kolekciji RV(Race Volume), LV (Low volume), MV (Mid Volume) in HV (High Volume).

  • In končno, ne glede na zunanje pogoje ali obliko vašega stopala, smučarski čevlji Fischer imajo tudi vstopni mehanizem, ki zagotavlja izjemno enostaven vstop in izstop iz čevlja.

fischer-smucarski-cevlji-pancerji

Če povzamemo, združili so vse najboljše tehnologije, da bi profesionalni in ljubiteljski športniki svojim Fischer smučem lahko dodali še vrhunske smučarske čevlje.

  1. Fischerjeva tehnologija Vacuum Fit

Ko smučar izbere primerne čevlje za svoje stopalo, pa jih lahko naknadno oblikuje z Vacuum procesom, ki je edinstven na trgu. Med Vacuum procesom se segreje zunanja školjka, katero se nato oblikuje točno po smučarjevem stopalu. s tem procesom se reši marsikatera zagata.

Zaradi svoje dolge tradicije in neprestanih inovacij je Fischer postal sinonim za kakovost ter zanesljivost v svetu smučanja. Smučanje ni samo šport, je strast. In Fischer to strast z vsemi smučarji že vrsto let zavzeto deli!

Share