Zdrava hrana

Verjetno ste že slišali, da je zelo pomembno, kaj jeste in vnašate v svoje telo. Le nekateri se radno odpravljajo na tržinico, kjer lahko kupite naravno pridelano sadje in zelenjavo, tudi meso in kruh. Tržnice pa morda koda odvrnejo zato, ker so živila dražja, kot v trgovini, ne pomislijo pa na to, da so tudi precej bolj zdrava. Torej plačujemo za zdravje.

Običajno so živila, ki jih lahko kupite na tržnici boljše kvalitete, naravno pridelana, in se prodajajo skladno s časovnim obdobjem, na primer pozimi ne prodajajo jagod, saj takrat ne rastejo.

 

Kje je tukaj težava? Predvsem je težava sodoben način življenja, hitra hrana, in ugodne cene so nekaj, kar ljudje največkrat kupujejo. Veliki trgovici so povsem izpodrinili kmete, ki pa imajo z vsakim letom manj kupcev, kar pomeni, da kmetijstvo počasi usahuje, kar pa ni prav, saj so edini, ki dobro poskrbijo za hrano in jo pridelajo naravno.

Razmislite, ali je hrana, ki jo kupite v trgovinah in pride iz Španije, Grčije in drugih držav res primerna, da jo uživamo?

Zaradi velike konkurence so se tudi odkupne cene znižale, plačilni pogoj pa so kar ne ugodni. Glede na masovne uvoze hrane, manjše kmetije propadajo, saj se s  cenami ne morajo primerjati z uvoženimi izdelki.

 

Če imate željo po domačih živilih, najpogosteje jih lahko kupite od kmetov kar pri njih na kmetijah, lahko jih poiščete na tržnicah ali turističnih točkah, nekateri imajo tudi dostavo na dom, lahko jih najdete tudi na sejmih in različnih kmetijskih dogodkih.

 

 

 

Share