Dvoslojni parket je dimenzijsko najstabilnejši

Dvoslojni parket je dimenzijsko najstabilnejši

Ko se boste v prodajalni s talnimi oblogami spraševali, katero položiti v svoj dom, vam bodo izkušeni prodajalci zagotovo svetovali izbrati parket. A to za vas še ni zadosten podatek, saj na prodajnih policah lahko izbirate med številnimi vrstami parketov, med katerimi je tudi dvoslojni parket.

Dvoslojni parket je ena od vrst gotovega parketa, ki je v tem trenutku ena od najbolj iskanih pa tudi najbolj zaželenih vrst parketov. Dvoslojni parketi so sestavljeni iz dveh slojev lesa, od tod tudi ime. Skupna debelina znaša med 10 in 14 milimetri. Zgornji sloj dvoslojnega parketa je narejen iz lamele trdega lesa.

Spodnji sloj lamelnega parketa je narejen iz vezane plošče. Zgornji sloj je debeline med 3,5 in 5 milimetri. Oba sloja parketa sta med seboj zlepljena s posebno vrsto lepila. Dvoslojni parket je površinsko lahko obdelan na različne možne načine. Lahko je na primer lakiran, oljen, krtačen. Sicer pa takšna vrsta parketa velja za dimenzijsko najstabilnejšega.

Parketi so primerni za vse vrste objektov in različne prostore

Parketi so sila hvaležna talna obloga, obenem pa se ponašajo s sila veliko prednostmi. Tudi takšnimi, ki so ključni za današnjega sodobnega nadvse zahtevnega kupca.

Če se ne morete nikakor odločiti za pravo vrsto talne obloge na primer v vašem dnevnem prostoru ali v prostoru, kjer se zelo veliko gibljete, je izbira parketa zagotovo več kot odlična. A to še ne pomeni, da so parketi lahko položeni kar kjer koli. Kopalniški prostor na primer ni primeren za polaganje parketa, saj je v  njem veliko vlage, kar za parket vsekakor ni dobro.

Parketi so vam na voljo v nešteto vrstah. Ne nazadnje se med seboj razlikujejo tudi glede na barvni odtenek. Ta pa je kar v precej veliki meri odvisen od drevesne vrste, iz katere je parket izdelan. Bogato ponudbo s parketi si lahko ogledate v spletni prodajalni.

Share