Gotovo bodo v Egipt počitnice privabile tudi vas!

Gotovo bodo v Egipt počitnice privabile tudi vas!

Med vsemi svetovnimi destinacijami, med katerimi se odločamo za odpravo na potovanje, je ravno Egipt med najbolj mamljivimi. Zakaj? Ker ponuja izvrstno kombinacijo vseh atrakcij, ki jih ob takšnih priložnostih iščemo. 

Gotovo nam s potovanjem v Egipt počitnice nudijo prav vse, kar pričakujemo od svojega oddiha, ne glede na to, kakšni so naši interesi. Prav vsak obiskovalec se bo naužil posebnih izkušenj, ki jih ta dežela nudi, zelo prepričljiva pa je tudi splošna turistična ponudba. Tako pravzaprav ni čudno, da je Egipt za mnoge kar top destinacija za potovanje.

Najbolj vabljive so seveda svetovno znane atrakcije, ki jih ponuja ta država. Predvsem bodo v Egipt počitnice privabile tiste, ki si želijo v živo ogledati starodavne piramide, sfinge in drugo bogato zapuščino civilizacije, ki se je že pred tisočletji razvila ob Nilu. 

Ljubitelji antične zgodovine bodo gotovo prišli na svoj račun, saj v Egiptu najdemo bogato zbirko ostalin, pa tudi mnoge muzeje in preostalo ponudbo. A po drugi strani se je država tudi hitro razvila in danes dobro izkorišča ugodno mediteransko klimo in naravne danosti, ki so kot nalašč za turizem. Posledično je to moderna država, zelo naklonjena turizmu.

V Egipt počitnice vabijo tudi ljubitelje eksotike

Zanimivo je to, da se Egipt od mnogih drugih afriških držav loči po tem, da je močno povezan z Evropo, ima nekoliko bolj značilno mediteransko kulturo, hkrati pa predstavlja stičišče evropskega, arabskega in afriškega sveta. 

Zato si morda mislimo, da nas v Egiptu čaka podobna izkušnja kot v kakšnih državah evropskega Sredozemlja ali drugih državah severne Afrike. A če se odpravimo v Egipt, počitnice gotovo ne bodo podobne kot v kakšnih drugih državah.

Mnoge obiskovalce v Egipt počitnice prinesejo zaradi svetovno znanih atrakcij

Gre namreč za povsem edinstveno destinacijo, ki je ne moremo primerjati z drugimi. Egipt ima mnoge posebnosti, ki se jih splača doživeti v živo. Poleg tega ima tisti nujni pridih eksotike, ki ga iščemo, če se odpravimo na potovanje v Afriko. 

Navsezadnje je Egipt ena izmed večjih afriških držav, predstavlja nam čare Nila, nudi pa tudi možnost odprave v bolj puščavsko okolje. Spoznavamo lahko eksotično okolje in afriške rastlinske in živalske vrste, posebne naravne atrakcije ter seveda tudi značilno lokalno kulturo.

S tem postanejo za Egipt počitnice zelo atraktivne za vse raziskovalce, ki želijo poiskati kakšne povsem edinstvene izkušnje v tujini. Ravno v Egiptu nas čaka široka ponudba različnih možnosti – vse to je tudi v ponudbi turističnih agencij, lahko pa se odločimo tudi za potovanje na lastno pest brez potovalne agencije.

Za Egipt počitnice ponujajo veliko različnih možnosti

Verjetno dobimo ravno v Egiptu največ možnosti za preživljanje raznovrstnih počitnic. Lahko se recimo odločimo za obmorsko dopustovanje na severni obali, kjer dobimo podoben občutek kot v drugih obmorskih letoviščih ob sredozemskem morju. To je priljubljena destinacija za tiste, ki Egipt pogosto obiskujejo in želijo dodobra izkoristiti njegovo turistično ponudbo, sploh če bi se radi na dopustu zares spočili.

Egipt počitnice lahko vodijo tudi v druge kotičke države – Egipt je razgiban in zanimiv tudi zunaj glavnih turističnih točk

Druga možnost je seveda ogled vseh turističnih znamenitosti, ki jih ponuja bogata zgodovina države. Tu nam potovalne agencije pripravljajo zelo atraktivne programe, ki jim lahko sledimo, lahko pa se seveda tudi sami lotimo načrtovanja razgibanih počitnic. V vsakem primeru nas v Egipt počitnice vabijo z mnogimi atrakcijami, ne le s tistimi najbolj znanimi. Posebnih znamenitosti gotovo ne bo zmanjkalo, zato si bomo za takšne počitnice želeli vzeti kar dosti časa.

Prav tako se lahko v Egipt podamo z namenom odkrivati tisto še bolj pristno Afriko. Lahko se podamo na odpravo s puščavo, srečujemo se z lokalno kulturo, našli bomo tudi možnosti za safari. Potovanje v Egipt lahko povežemo še z drugimi doživetji na črni celini, tako da bomo svoj čas gotovo zelo dobro izkoristili. 

Vedno ponujajo za Egipt počitnice tudi poseben luksuz

Egipt je država mnogih obrazov, a povsod bomo prepoznali velik potencial za turizem, kar se kaže tudi v odlični turistični ponudbi. Lahko pričakujemo tudi nekaj bolj luksuznih opcij, s katerimi se Egipt brez težav primerja z veliko bolj prestižnimi destinacijami. 

Medtem ko recimo Maldivi potovanje predstavljajo predvsem ljubiteljem luksuznih počitnic na eksotičnem otočju, bodo v Egipt potovali tisti, ki ne nameravajo celih dni preživeti na plaži ali v hotelu, želijo pa vseeno imeti udobno prenočišče in široko turistično ponudbo na dosegu roke. Tako bodo v Egipt počitnice privabile ljubitelje luksuza, ki iščejo poleg tega tudi nekaj nadstandardne ponudbe.

Svoj čas bomo v Egiptu gotovo dobro izkoristili, ne glede na to, kakšno turistično ponudbo najdemo v svojem rangu. Ravno zato, ker se vsakomur ponujajo neštete možnosti, je Egipt upravičeno med najbolj priljubljenimi svetovnimi turističnimi destinacijami. S tega vidika lahko Maldivi potovanje ponudijo le tistim, ki želijo poležavati na plaži, kar lahko počnemo tudi v Egiptu – hkrati bomo imeli še neštete druge možnosti, da svoj prosti čas kar najbolje izkoristimo.

Ponudba turističnih agencij je zelo razgibana, gotovo nam bodo na voljo raznovrstne počitnice v Egiptu. Lahko pa se tja vedno podamo tudi v lastni režiji!

Share