Restaurant

Najpomembnejša oprema gostinskega lokala

24/04/2019Splošno Standard

Seveda nihče ne pravi, da nista dobra hrana in pijača ter hitra, učinkovita in prijazna strežba tisti, ki v lokal privabita goste, ampak pomembno opravilo ostane tudi po tem, ko so gosti že odšli, še po tem, ko širijo dober glas o svojih izkušnjah pri nas. Za vsemi strankami nastaja posoda, ki jo moramo hitro in učinkovito pomiti, posušiti in pripraviti na ponovno uporabo, zato da lahko znova in znova postrežemo strankam. Tega ne bi zmogel noben bolj zaposlen lokal, če ne bi imeli razkošja tega, da obstaja podpultni pomivalni stroj. Vsak gostinski pomivalni stroj je narejen s tem, da bo stroj obremenjen več ur vsak dan v mislih. Vsi deli, ki grejo v kvaliteten gostinski pomivalni stroj so narejeni iz materialov, ki so sposobni prestajati velike obremenitve, vendar bolj kot to so prilagojeni na dolgotrajne obremenitve, ki jih stroji, kot so podpultni pomivalni stroj doživljajo cele dneve.

Kaliteten podpultni pomivalni stroj ne le poskrbi, da je v njem čista posoda, temveč tudi za to, da je ta oprana z dovolj vročo vodo, da se posoda razkuži in kasneje hitreje posuši, ko jo vzamemo ven iz stroja. Poleg tega mora biti curek vode dovolj močan, da poskrbi za vse zasušene koščke hrane, ki bi juh drugače spregledali med pomivanjem na roko. Velikokrat podpultni pomivalni stroj, ali bolj ali manj kateri koli gostinski pomivalni stroj, uporabi posebne košare, da se v njih naloži posoda, ki jo je treba pomiti, nato pa v pomivalni stroj damo polno košaro. To nam omogoča to, da med tem, ko se v stroju pere posoda že nalagamo novo posodo, ki je ravno prišla nazaj v kuhinjo v košaro, ki jo imamo prikladno nekje na pultu, da lahko takrat, ko je posoda ravno pomita, takoj zamenjamo košaro čiste in umazane posode in s tem pospešimo tempo dela v kuhinji.