spletna tiskarna

Naročanje tiskovin olajša spletna tiskarna

23/04/2020Cene Standard

Dandanes nimamo vedno časa, da bi obiskali pravo tiskarno v primeru, da potrebujemo neko storitev tiskanja, oziroma se gre za neko naročilo, ki je za tiskarno precej rutinsko in nima smisla, da bi jemali dragocen čas zaposlenim. Zaradi tega se je uvedla pri nekaterih tiskarnah tako imenovana spletna tiskarna, kjer lahko preko obrazcev, slikovnega gradiva in podrobnejših povpraševanj naročimo neko storitev na daljavo. Take storitve vključujejo na primer oblikovanje vizitk, kuvert, dopisnega papirja, deklaracij in podobnih zelo standardiziranih proizvodov, lahko pa se seveda odločite tudi, da bo spletna tiskarna poskrbela za letake ali knjižice, vendar je to veliko bolje urejati s pomočjo osebnega obiska tiskarne.

Četudi je spletna tiskarna odlična bližnjica za vse, ki nimajo prav veliko časa, da bi se ukvarjali z manjšimi opravki, je vseeno bolje, da se za prvo naročilo zmenite direktno v pisarni tiskarne in mogoče kasnejše naročanje poteka tako, da se uporabi spletna tiskarna, ali pa se za to odločite samo v primeru zares standardnih tiskovin.

Če se odločate za tisk letakov se priporoča osebna prisotnost

Ne glede na to kakšna vrsta letakov to je, je najbolje da se za vse, kar ima reklamno vrednost ali se gre za nekaj, v čemer je tudi veliko digitalnega grafičnega oblikovanja, oglasite v pristojni pisarni in tisk letakov ni tu na žalost nobena izjema, razen če se gre za, kot smo prej omenili, ponavljajoče se naročilo ali če se gre za serijski tisk z minimalnimi spremembami v tisku, kot je recimo v tekstu.

Na ta način lahko zagotovimo, da je tisk letakov točno tak, kot si želimo, prav tako pa na ta način lahko odgovorno poskrbimo za kvalitetno izvajanje storitve. Moramo se zavedati, da je del službe to, da nam v tiskarni pomagajo s podrobnostmi, ki bi jih lahko zgrešili, vendar je tisk letakov lahko precej drag.